Salta al contingut

Premsa

X Trobada de Boixets a Oliva

La localitat d’Oliva acollirà el proper diumenge, 27 d’octubre, la X  edició de la Trobada de Boixets Ciutat d’Oliva, en la qual s’espera la participació d’unes 600 boixeteres que exhibiran els seus laboriosos treballs  al públic l´edifici del Centre Polivalent de la localitat.

«Es demostra que este certamen és una activitat amb molta tradició a la nostra ciutat i bona prova d’això és la gran participació que tenim any rere any” senyalava la  Regidora de Participació Ciutadana d’Oliva, Inma Mañó.

L’intercanvi cultural entre les diferents localitat participants i la recuperació d’esta tradició són els principals objectius d’esta trobada.

A l’edició d’enguany assistiran boixeteres de diversos punts de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya. En total,  boixeteres de 54 localitats han confirmat la seua presència. A més d eles boixeteres d’Oliva també estaràn presents boixeteres d’altres punts de la geografia nacional com Albacete, San Javier (Múrcia),  Barcelona, Coslada, Huelva, Benalmadena, Cartagena.

La trobada, que està patrocinada per la Delegació de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, i compta amb l´organització de l’Associació de Boixeteres i Artesans del fil d’Oliva que presideix Maria Tomás, s’iniciarà a partir de les 10 hores. La trobada finalitzarà al voltant de les 13.15 h i, posteriorment, els participants gaudiran d’un dinar de germanor.

Al marge de la trobada, el diumenge també estarà oberta una exposició que tindrà com a seu la Biblioteca de L’Envic en horari de 10.00 a 13.00 hores, on el públic en general podrà contemplar els treballs de boixets realitzats pel col·lectiu de Boixeteres al llarg de tot l’any.BOIXETS