Salta al contingut

Premsa

Oliva serà en 2015 seu de l’Assemblea Nacional de la UNDEF

La ciutat d’Oliva ha estat elegida per tal d’acollir durant l’any 2015 l’Assemblea Nacional de la UNDEF (Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians) que reunix, de forma anual,  tots els representants de les Federacions de Moros i Cristians a nivell nacional que celebren estes festes a les seues localitats.

 

L’anunci es va fer públic este passat cap de setmana a la ciutat d’Alacant on es va organitzar l’assemblea d’enguany. Durant l’acte de cloenda, l’alcalde d’Oliva, Salvador Fuster, acompanyat de la regidora de Festes, Rosa Mª Sòria, i de la vicepresidenta de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Deborah Markhan, van recollir el testimoni de mans de la ciutat d’Alacant. A l’acte també va assistir Álvaro Rodríguez, membre de la directiva de la UNDEF.

 

Formen part de la UNDEF 70 localitats que celebren Moros i Cristians de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Castella La Manxa.

 

«Per a nosaltres, com a ciutat, és un fet molt important que la UNDEF haja triat Oliva per tal de ser seu de la seua Assemblea Nacional. Es tracta d’un esdeveniment multitudinari que reunirà durant un cap de setmana  centenars de persones que podran conéixer Oliva, les seues tradicions, la nostra cultura i la gastronomia. En definitiva, un aparador que servirà per mostrar les excel·lències de què disposa Oliva durant tot l’any» assenyalava l’alcalde, Salvador Fuster.

 

Les festes de Moros i Cristians d’Oliva van ser reconegudes l’any 2008 amb el distintiu de Festa d’Interés Turístic Autonòmic i es continua treballant de forma intensa per tal d’aconseguir ser reconegudes com d’Interés Nacional. «Amb l’organització d’esta assemblea els membres de la UNDEF podran comprovar la capacitat de treball d’Oliva i de la Federació de Moros i Cristians de la nostra ciutat», indicava l’alcalde d’Oliva.

IMG-20140311-WA0007