Salta al contingut

Premsa

Inici serveis salvament i socorrisme platges d’Oliva

El regidor de Creu Roja de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, informa que, des del passat 15 de juny, s’ha iniciat, per part de Creu Roja, la prestació de serveis de vigilància i socorrisme a les platges de la ciutat. Enguany, i com a novetat, s’incorpora una nova posta sanitària a la zona del sector 5 a la platja d’aigua Blanca.

 

La quantia total de l’adjudicació del servei puja enguany a 226.500 euros. El contracte es va signar l’any passat amb Creu Roja per a les anualitats 2013 i 2014  i amb la possibilitat de dos anys més prorrogables.

 

La temporada alta s’allargarà durant els mesos de juliol i agost a totes les platges, mentre que, durant la temporada baixa (juny, setembre) la vigilància afectarà a les platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca urbana.

 

“Este servei de vigilància, socorrisme, salvament i primers auxilis es portarà a terme en tota la costa d’Oliva al llarg de la temporada estival. Creu Roja és una entitat que ha demostrat amb els anys la seua experiència i el seu bon treball i, per eixe motiu, els ciutadans i turistes poden estar segurs que està en bones mans la seua seguretat” assenyalava el regidor de Creu Roja, Pepe Salazar.

 

Creu Roja Oliva es compromet a realitzar el servei a les zones de Terranova-Burguera; de Pau Pi; de l’Aigua Blanca; de Rabdells; de l’Aigua Morta; i de les Deveses. L’horari del servei serà d’11.00 h a 19.00 h, inclosos diumenges i festius.

 

L’Ajuntament d’Oliva posar disposició de Creu Roja este estiu tres postes sanitàries per a la seua utilització: la primera a la Plaça d’Europa, la segona al carrer Jacomart (Urbanització San Fernando-Aigua Morta) i una tercera a la zona del Sector 5- platja Aigua Blanca.

 

Durant la temporada alta el dispositiu de Creu Roja constarà d’una ambulància, una embarcació, dues motos aquàtiques, dues motos coach, un quad, un vehicle de recolzament, tres postes sanitàries i un total de 36 voluntaris, dels quals 21 són socorristes. Així mateix, també es destinaran dues persones, amb formació adequada, a l’atenció del bany adaptat durant la temporada alta, en horari de 12 a 14 hores a la platja adaptada de l’Aigua Blanca (front a la posta de la Plaça Europa), i a la platja adaptada de San Fernando (prèvia sol·licitud amb 48 hores d’antelació).