Salta al contingut

Premsa

Inici del II Curs de Direcció i Composició «Ciutat d’Oliva»

Hui dimecres, 2 de juliol, ha donat inici a la Casa de la Festa, el II Curs de Direcció i Composició «Ciutat d’Oliva», organitzat per l’Associació Artístico Musical d’Oliva (AAMO) amb el suport de la Delegació de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva.

 

A la presentació han intervingut David González Martínez, regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Saül Gómez Soler, director de la Banda Simfònica de l’AAMO i coordinador del curs, José Rafael Pascual Vilaplana i Bert Appermont, professors del curs, i Ferran Escrivà Casanova, president de l’AAMO.

 

El curs es realitzarà del 2 al 5 de juliol de 2014. Els professors del curs són José Rafael Pascual-Vilaplana, Bert Appermont i Andrés Valero-Castells. Després de la gran acceptació de l’any passat, l’organització ha decidit apostar per un compositor de prestigi internacional com Appermont, a més a més de la continuació d’Andrés Valero i de Pascual-Vilaplana, referent internacional en la direcció bandística.

 

En el curs hi haurà sessions de tècnica de direcció, d’anàlisi, de composició, de preparació d’assaig, psicologia emocional. Pel que respecta a les pràctiques, aquest any el curs tindrà dos agrupacions. Per una banda, la Banda Simfònica de l’AAMO i també un Ensemble de Metalls.

 

Les obres seleccionades per al curs comprenen diversos gèneres, estils i nivells. Per a banda «Saga Candida» i «Colors for Trombone» de Bert Appermont, «Romance» d’Andrés Valero-Castells. En el cas de l’Ensemble, «Fanfare pour précéder La Peri» de Paul Dukas, «Fanfàrria per a una cerimònia» de Josep Vicent Egea i «Ceremonial Fanfare» de Johann de Meij.

 

El curs està patrocinat per la Delegació de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva i, com ha destacat David González “és una aposta ferma per la música i la cultura a la nostra ciutat” i un exemple més que amb la cultura es pot invertir en el benefici d’Oliva, atraient gent de fora i donant a conèixer el nom del nostre poble.

 

 cartell-curs-direcció-i-composició1-205x300