Salta al contingut

Premsa

Programa de Menjador Social a Oliva

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la regidora de Benestar Social, Paqui López, ha posat en funcionament el programa de Menjador Social en període estival, dirigit a menors escolaritzats en educació infantil i primària de la ciutat. En esta segona edició participen un total de 70 xiquets/es amb edats compreses entre els tres i setze anys.

 

El programa pretén ajudar a superar l’actual situació de crisi, assegurant l’alimentació a menors en situació de risc social durant el període de vacances escolars, prestant un servei de menjador social. En l’edició d’enguany, els xiquets participants també s’emportaran el berenar a casa.

 

“En el context actual de crisi econòmica, la situació de precarietat de nombroses famílies amb menors en la nostra localitat, exigeix impulsar mesures que ajuden a pal·liar les condicions de desigualtat social i garantir una cobertura alimentària bàsica, en un col·lectiu d’especial vulnerabilitat i urgent necessitat. És per tot això que el Departament de Benestar Social ha realitzat un gran esforç per portar endavant este programa, ja que és una prioritat per a esta govern. Pensem que és la nostra obligació i el nostre deure continuar amb este projecte” assenyala la regidora, Paqui López.

 

El Menjador Social a Oliva va començar el dia 30 de juny, al CEIP Desemparats, en horari de 13.30 h a 14.30 h, i es realitza de dilluns a divendres durant els mesos de juliol, agost i setembre. «Per a esta delegació, una de les qüestions bàsiques és que estos menuts no detecten que van a un menjador social, i la privacitat dels menuts i de les seues famílies» comentava la regidora.

 

La regidora Paqui López vol agrair la col·laboració desinteressada de les associacions i entitats, ja que sense el seu recolzament no seria possible portar-lo endavant: Càritas Interparroquial, Creu Roja, Ames de Casa Tyrius, AFEI, AFISA, El Romani, Aripando i la Llar de Jubilats, que a través del seu voluntariat estan participant activament en l’organització i l’atenció dels xiquets/es d’este programa solidari.

 

El projecte està sufragat íntegrament per part de l’Ajuntament d’Oliva, però des de la Delegació de Benestar Social s’ha sol·licitat una subvenció a la conselleria «encara que nosaltres hem volgut assumir eixa despesa, perquè ja ho teníem contemplat en els pressupostos».