Salta al contingut

Premsa

Actuació incívica a una olivera de la ciutat

La delegació de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Oliva està procedint, al llarg d’este matí, a la tala i retirada d’una olivera situada en el creuament de la carretera de Pego i carretera de Dénia.

 

Els treballadors municipals han detectat que l’olivera (amb més de 30 anys) s’ha secat a conseqüència dels vessaments d’un determinat producte dins de l’interior de l’arbre, per mitjà d’uns orificis que s’han realitzat en la seua base, per part d’algun incívic.

 

Este arbre ja havia patit actes vandàlics durant el passat hivern «motiu pel qual ja es trobava en mal estat des d’eixa data. Des de Parcs i Jardins hem intentat fer rebrotar l’olivera, però finalment s’ha secat per complet» assenyalava el regidor Vicent Santacatalina.

 

El regidor ha indicat que este és el segon delicte mediambiental que es produix a Oliva durant les darreres setmanes «el primer va tindre lloc al sector 19, en què es van talar diversos arbres».

 

L’ordenança municipal de Parcs i Jardins regula este tipus d’actituds incíviques i estan contemplades com una falta molt greu, amb una sanció econòmica que pot arribar als 3.000 euros.