Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta a la conselleria el seu pla de millora de barris

Una representació de l’Ajuntament d’Oliva, integrada per la regidora de Participació Ciutadana, Inma Mañó, la regidora d’Hisenda, Ana Morell, i l’arquitecte tècnic, Vicente Mayans, van assistir el passat divendres a una reunió, a la Conselleria d’Hisenda, amb el director general de projectes i fons europeus, Juan Viesca.

 

Reunió en la qual presentaren el document de diagnòstic de la situació real dels barris de la ciutat i el Pla de Millora que es vol portar endavant. Un projecte de gran envergadura i per al qual es sol·licitarà finançament dels Fons Socials Europeus 2015/2020.

 

Este Pla de Millora engloba la zona del Capurri, passant per Sant Francesc, la zona del Raval i la del Pinet. S’ha realitzat una zonificació en este diagnòstic per tal com cada barri d’Oliva presenta unes necessitats diferents. «Ha estat una primera presa de contacte ja que volem que este siga el punt de partida per a redactar un Pla Integral dels nostres barris» assenyalava la regidora de Participació Ciutadana, Inma Mañó.

 

Este pla integral de gran envergadura estaria finançat el 50% per l’administració local i l’altre 50% a càrrec dels Fons Europeus. «Este govern té la intenció d’adherir-se a estes ajudes i millorar així les infraestructures dels nostres barris i el seu mobiliari urbà».

 

Durant, els propers dies es realitzarà una reunió amb les associacions, col·lectius de veïns i partits polítics per tal de donar-los a conéixer el contingut del projecte tan beneficiós per a la ciutat d’Oliva, ja que és molt important per a un projecte de futur coherent, que els ciutadans del barri participen activament en el seu model de barri.

 

Així mateix, el director general de projectes i fons europeus, Juan Viesca, es va comprometre amb la representació olivera a visitar pròximament la ciutat per tal de conéixer amb detall la zona del casc històric.

 

«Des de l’Ajuntament d’Oliva estem fent tots el esforços per a complir amb el compromís que, com a primera tinent d’alcalde, vaig adquirir amb les associacions veïnals dels casc històric, davant la seua assemblea el passat  24 de juliol i que finalment, puguem aconseguir un Pla d’actuació de barris que marque el futur de la nostra ciutat” assenyalava la primera tinent d’alcalde delegada d’Hisenda,  Ana Morell.