Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra la XI Trobada de Boixets

La localitat d’Oliva acollirà el proper diumenge, 26 d’octubre, la XI  edició de la Trobada de Boixets Ciutat d’Oliva, en la qual s’espera la participació de 602 boixeteres que exhibiran els seus laboriosos treballs  al públic l´edifici del Centre Polivalent de la localitat.

«Esta és una activitat amb molta tradició a la nostra ciutat i bona prova d’això és la gran participació que tenim any rere any” senyalava la regidora de Participació Ciutadana d’Oliva, Inma Mañó.

A l’edició d’enguany assistiran boixeteres de diversos punts de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya. En total,  boixeteres de 54 localitats han confirmat la seua presència. A més de les boixeteres d’Oliva també estaràn presents boixeteres d’altres punts de la geografia nacional com San Javier (Múrcia), Coslada, Huelva, Benalmadena, Cartagena, Almeria, Palma de Mallorca, Santander. També assistiran boixeteres de la ciutat italiana de Roma.

La trobada, que està patrocinada per la Delegació de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, i compta amb l´organització de l’Associació de Boixeteres i Artesans del fil d’Oliva s’iniciarà a partir de les 10 hores. La trobada finalitzarà al voltant de les 13.15 hores i, posteriorment, els participants gaudiran d’un dinar de germanor.

L’intercanvi cultural entre les diferents localitat participants i la recuperació d’esta tradició són els principals objectius d’esta trobada.

Al marge de la trobada, el diumenge també estarà oberta una exposició que tindrà com a seu la Biblioteca de L’Envic en horari de 10.00 a 13.00 hores, on el públic en general podrà contemplar els treballs de boixets realitzats pel col·lectiu de Boixeteres al llarg de tot l’any.

detall boixets