Salta al contingut

Premsa

Moció sol·licitant suspensió desnonaments

La regidora d’Hisenda, Ana Morell, ha registrat una moció en la qual exigeix al govern central la suspensió immediata i urgent de les execucions hipotecàries d’aquells que ja estan rebent les noves citacions judicials amb la nova data de llançament de les vivendes i una nova pròrroga de dos anys més de la suspensió d’aquestos desnonaments per als col·lectius d’especial vulnerabilitat, amb l’objectiu de reforçar la protecció als deutors hipotecaris, reestructuració del deute i lloguer social.

 

Aquesta moció, presentada el passat divendres, intenta donar solució a una situació que ja està donant-se en diverses famílies d’Oliva. “El 15 de novembre de 2012 el govern central va posar en marxa el Reial Decret-Llei 27/2012, de mesures urgents mitjançant el qual es varen suspendre i paralitzar els desnonaments de famílies en situació d’exclusió durant un termini de 2 anys. Precisament, el termini finalitza ara en novembre de 2014, fet que provoca que ja estiguen rebent aquells ciutadans que s’acolliren a aquesta moratòria, la citació judicial en la qual es preveu la nova data de llançament de la vivenda en els pròxims mesos” assenyalava la regidora Ana Morell.

 

La moció presentada també demana al govern central que revise els criteris tan estrictes que s’imposen per a reconèixer una família dintre del col·lectiu de vulnerabilitat i que actualment impossibilita a moltes famílies necessitades, amb l’objectiu que les mesures recollides en el Reial Decret-llei 27/2012, de 15 de novembre, siguen realment una ferramenta útil a la qual puguen adherir-se la majoria de ciutadans afectats i no el baix percentatge que poden acollir-se actualment.

 

 

L’última qüestió que incorpora la moció és la de crear els mecanismes de control necessaris per a supervisar l’oferta i demanda sobre les vivendes socials incloses en els fons social de la vivenda, així com limitar per trams, en funció dels ingressos econòmics, els imports dels lloguer, reduint el mínim per sota dels 150 euros actuals, perquè la realitat ens demostra que les famílies que no tenen ingressos no poden acollir-se a aquestos fons de vivendes.

 

“Per a nosaltres aquesta és una qüestió de vital importància i urgent ja que afecta a moltes famílies que estan travessant una situació desesperada. La seua situació els aboca al carrer ja que no poden adquirir una vivenda, ni tan sols pagar un lloguer social. Sempre ha estat el nostre objectiu ajudar a aquest col·lectiu de persones. Vull recordar que hem assumit amb recursos propis l’ajuda a aquestes persones per la plusvàlua, les ajudes d’emergència, que han passat dels 14.000 euros en 2011 a 100.000 euros en 2014; hem posat en marxa el menjador social; un Pla de Pagament Personalitzat; en breu s’iniciarà un nou banc d’aliments solidari; les millores en les bonificacions a famílies nombroses en l’IBI; i la mediació junt amb la Plataforma d’Afectats Hipoteques de la Safor (delegació d’Oliva) per tal d’intentar paralitzar les execucions hipotecàries. En poc de més de dos anys en el govern en l’actual legislatura, no hem deixat de treballar per ajudar i crear projectes en benefici d’aquells que més ha perjudicat aquesta crisi econòmica” explicava la regidora d’Hisenda.

 

Aquesta moció es traslladarà a la Plataforma d’Afectats Hipoteques de la Safor i als diversos ajuntaments de la comarca per tal que també la puguen aprovar en els respectius plenaris municipals.

 

Des de la Regidoria d’Hisenda es recorda que s’ha incorporat a la pàgina web municipal una secció informativa (Hisenda i Béns Municipals) en la qual els ciutadans podran conéixer quin són els seus drets, i què poden fer en una situació de no poder pagar la seua hipoteca: http://oliva.es/arees/funcionament/hisenda-i-bens-municipals/mesures-proteccio-desnonaments/