Salta al contingut

Premsa

L’Associació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana premia a l’Ajuntament d’Oliva en la seua gala anual

foto ana morellLa junta directiva d’ASFANA, l’Associació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana, ha decidit de formà unànim atorgar el Guardó en la categoria d’Institucions a l’Ajuntament d’Oliva, en la persona de la regidora d’Hisenda Ana Morell, per la seua implicació a favor d’aquest col·lectiu de famílies i per la seua col·laboració inestimable.

 

Una col·laboració fonamentada en la modificació aprovada recenment per l’Ajuntament d’Oliva, a proposta de la delegació d’Hisenda, de l’ordenança de l’IBI per a dotar-la de més carácter social i que va ser qualificada com a pionera en les administracions locals.

 

“És tot un honor com a regidora d’Hisenda que l’ajuntament obtinga un guardó d’aquestes característiques perquè és el reconeixement a una feina ben feta i això sempre és satisfactori ja que l’Ajuntament d’Oliva és un referent social amb la regulació d’aquestes bonificacions per a famílies nombroses. En nom propi i de la Corporació Municipal agrair la tasca d’ASFANA per lluitar dia a dia i de forma totalment desinteresada per millorar la situació de les famílies nombroses a tota la Comunitat Valenciana” assenyalava la regidora Ana Morell.

 

El lliurament de guardons tindrà lloc el proper 14 de desembre dins de gala anual d’ASFANA que es celebrarà a la ciutat d’Alaquàs.

 

Aquesta modificació incorpora diverses novetats respecte a l’anterior ordenança, i té com a principal objectiu “el de ser una ordenança més social i que puga beneficiar a més famílies i col·lectius de la nostra societat en augmentar les bonificacions” indicava la edil Ana Morell.

 

Bonificacions que poden arribar a determinats casos fins al 80%, i inclús al 90% en cas de la família tindre un fill/a amb discapacitat). Un exemple per a una família de 5 membres:

 

 

RENTA ANUAL BONIFICACIONS BONIFICACIONS (AMB UN FILL/A AMB DISCAPACITAT
– 14.910 euros 80% 90%
– 26.092 euros 50% 60%
– 37.275 euros 30% 40%
– 50.000 euros 20%
– 75.000 euros 10%

 

 

La incorporació d’estes bonificacions que afecten a famílies nombroses van ser tractades amb l’Associació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana (ASFANA).

 

Un altra novetat és la que fa referència a les parelles separades/divorciades ja que amb esta modificació aprovada els dos nuclis familiars (pare i mare) podran acollir-se de forma individual (els dos) a estes bonificacions, cosa que fins ara no era possible.