Salta al contingut

Premsa

Oliva deixa sense efectes el Pla d’Ajust aprovat en 2012

L’alcaldessa en funcions, Ana Morell, ha donat a conéixer que, a la darrera comissió d’Hisenda, es va informar a tots els grups municipals de la proposta que passarà pel plenari del proper dijous en la que es deixarà sense efectes el Pla d’Ajust que l’Ajuntament d’Oliva va aprovar l’any 2012.

 

Durant eixe any 2012, el consistori municipal va realitzar un préstec de 2,6 milions d’euros per a pagar als seus proveïdors. Un préstec que, al mateix temps, obligava l’ajuntament a complir un Pla d’Ajust entre 2012 i 2022.

 

Recentment, en març de 2015, el Ministeri d’Hisenda, ha donat llum verda a l’Ajuntament d’Oliva, reconeixent el seu esforç, i per aquest motiu ha permés que el consistori elimine aquest Pla d’Ajust de 2012 que condicionava fins a 2022 totes les polítiques i mesures d’aquesta corporació junt amb la cancelació del préstec sol·licitat.

 

Cal recordar que, ja durant l’any 2014, va haver un canvi en la normativa, i Oliva es va poder acollir a una substitució del préstec per un altre més favorable que va suposar un estalvi de vora 240.000 euros.

 

Aquestes mesures han estat possibles com a consequència de la liquidació en positiu del pressupost municipal durant els darrers 3 anys, per estar per baix dels 30 dies que marca la llei en el pagament a proveïdors, i per haver rebaixat l’endeutament fins el 45% (110% és el màxim que marca la llei)