Salta al contingut

Premsa

350 triatletes participaran este diumenge a la III edició del Triatló 113MD “Capità de La Vangvarda” a Oliva

L’eixida serà a les 08.00 h del diumenge i el lliurament de dorsals a la Casa de la Festa, dissabte dia 30, a partir de les 18 h.

 

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament d’Oliva la III edició del Triatló 113MD “Capità de La Vangvarda” que tindrà lloc el diumenge, 31 de maig, a la ciutat d’Oliva. A la presentació han assistit el organitzador de la prova, Toni Cots, en representació del Club Triatló Oliva; el regidor d’Esports, Blai Peiró; el regidor d’Obres i Serveis, Vicente Santacatalina i el regidor de Creu Roja i Medi Ambient, Pepe Salazar. La prova també compta amb la col·laboració del Departament de Turisme.

 

En la seua tercera edició aconsegueix més de 350 inscrits i es consolida com una prova de mitja distància reconeguda en la lliga no drafting series d’àmbit nacional.

 

Un circuit i ambient que la convertixen en una espectacular prova half-ironman (1,9 km – 90 km – 21 km.) reconeguda com a part de la degana. La prova de natació singular, anant uns metres per a buscar l’eixida, i  poder gaudir-la millor acompanyants i triatletes que naden amb més seguretat en paral·lel a la costa (1.9 km)

 

El circuit de ciclisme és únic amb la unió d’Oliva i Pego sent ja clàssica la CV- 715 tallada al trànsit i on els triatletes gaudeixen de les bicicletes cabra i del triatló en estat pur (90 km).

 

No té gran desnivell acumulat, però si canvis de nivell i pendents estesos, és especial per a la bicicleta cabra i poder anar acoblat; es realitza entre partides de tarongers. El circuit està tancat al trànsit, a dos voltes, on el territori no drafting  és l’únic possible, discorre entre la platja d’Oliva, Camí de la Carrasca direcció Forna, anada i tornada, i la CV-715 a Pego unint estes localitats.

 

Finalment una carrera a peu a tres voltes (21 km) per la nostra platja i pel perímetre del cordó dunar per a  contemplar-lo  i ser participes de la seua conservació, corrent paral·lels a la vora del mar, accedint pels accessos hàbils i per les zones adjacents on es permet córrer.

 

«Des de la Regidoria d’Esports volem fer un reconeixement al Club Triatló i, sobretot, a tots els clubs i entitats que donen suport amb la seua col·laboracio de forma desinteresada a la prova. Demanar la comprensió als veïns perquè és un circuit tancat i durant unes hores poden haver inconvenients de trànsit però la importància de la prova ho val. Agrair a Policia Local, Guardia Civil, Protecció Civil i les regidories de Turisme, Obres i Serveis, i Creu roja. N’hem pel bon camí quan Esports, Turisme i Cultura van agafats de la mà en un event d’aquesta envergadura».

 

Cal recordar que l’organització d’aquesta prova va sorgir com la commemoració i celebració  del 25 ANIVERSARI DEL TRIATLO OLIVA (l’any 2013), prova degana de la Comunitat Valenciana. Era ja una demanda usual, per part de tots els triatletes, que disfrutaven d’este esport a Oliva, en cada una de les seues edicions. “Ens demanaven a crits i de forma insistent, que ens estrenàrem en esta nova aventura. La nostra aposta era créixer com a club i els vam fer cas, consolidar un projecte que iniciem en 2008, teníem en ment treballar per a la Declaració d’Interés Turístic Autonòmic del projecte Viu la Festa “Oliva és Triatló”,  la degana necessitava  la mitjana distància i sens dubte igual que la festa que  celebrem al setembre, consolidar-se any rere any amb el mateix carisma. Festa, espectacles, color, entorn, significat, són ingredients que ens definixen, però en l’half-iron buscàvem un poc més, caràcter, patrimoni local, sentit de l’esforç, d’ací el seu nom “CAPITÀ DE LA VANGVARDA” que es troba en un fragment del Fris del Saló d’Armes del Palau dels Centelles d’Oliva” explicava Toni Cots.

P1250292