Salta al contingut

Premsa

AVIVA Oliva reparteix bosses de paper amb vocabulari hortofructícola i el disc compacte de nadales valencianes editat per Diputació

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la seua Agència per al Foment del Valencià, enceta una nova campanya de promoció lingüística adreçada al Mercat Municipal i als locals comercials de la ciutat

L’AVIVA, Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Oliva que depén de la Regidoria de Cultura, ha iniciat hui la distribució del material de les últimes campanyes de foment del valencià impulsades per la Diputació de València.

D’una banda, s’han presentat unes bosses de paper amb la impressió de les imatges i del lèxic de les principals fruites i verdures del nostre camp, i que els botiguers podran oferir als seus clients per a emportar-se els productes a casa. En concret Oliva repartirà 8.000 bosses, de dues grandàries diferents, entre els establiments que dispensen fruita i verdura, tant ubicats en el Mercat Municipal com en altres locals de la ciutat.

D’altra banda, s’ha fet el repartiment del disc compacte «Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià», per tal de donar a conéixer un total de dotze nadales de tot l’àmbit territorial valencià. Entre els intèrprets de les nadales seleccionades figuren artistes com ara Pep Gimeno Botifarra o Dani Miquel.

A l’acte de presentació han assistit el regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Enric Escrivà; el regidor de Comerç, Mercats i Consum, Pepe Salazar; la presidenta d’ACCO, Rosa Llopis; i la presidenta del Mercat Municipal, Margarita Criado.

Escrivà ha assenyalat el fet que «a través d’aquesta iniciativa, el valencià estarà més present que mai als carrers i botigues de la ciutat. D’una banda, amb el repartiment de bosses ecològiques de què podran gaudir els usuaris i compradors i, d’altra, amb la distribució del disc de nadales, que farà que sone el valencià a través del fil musical que al llarg d’aquestos dies ambienta els carrers d’Oliva. Des de l’Ajuntament, recolzem aquest tipus d’accions de promoció lingüística, i més encara quan impliquen la participació activa de la població, en aquest cas del sector comercial».

Ambdues campanyes es realitzen amb la participació de la regidoria de Comerç, Mercats i Consum, que col·labora en el repartiment. El regidor delegat, Pepe Salazar, ha destacat “el valor afegit que suposa aquest material per al nostre comerç perquè l’identifica com a propi, reforçant el seu caràcter de proximitat. El fet d’escoltar cançons en valencià, de tindre bosses per a fruita i verdura en valencià, ens recorden que estem a casa, en els comerços de confiança de tota la vida, els que millor ens coneixen i ens poden atendre.”

Els establiments interessats a participar, poden passar a recollir les bosses i els discs compactes, gratuïtament, per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, l’OMIC, ubicada en el Mercat Municipal. El disc de nadales també s’ha fet arribar als diferents centres escolars de la ciutat i a les biblioteques municipals, Tamarit i l’Envic.

DIPU_MERCAT MATERIAL DIPU_VERDURA DIPU_FRUITA DIPU_CD NADALES