Salta al contingut

Premsa

120 alumnes d’ESO i batxiller participen a la I Jornada “Fem x Menjar”

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva treballa en un projecte adreçat a joves de Secundària i Batxiller dels diferents centres educatius d’Oliva.

Ahir dilluns, 21 de novembre, va tindre lloc a Oliva la “I jornada: Fem x Menjar”, en què van participar un total de tres centres educatius, Gabriel Ciscar, Gregori Maians i Sant Josep de la Muntanya, amb un total de 120 alumnes, estudiants d’ESO i Batxiller.

Aquesta iniciativa tenia com a objectiu conscienciar els joves de la importància de reciclar i fer un ús correcte del nostre Ecoparc, així com un tractament adequat de les deixalles i el fem. L’alumnat va poder comprovar els punts d’abocadors no autoritzats que hi ha en el territori d’Oliva, i les conseqüències d’una mala praxis en els abocaments. A més a més, la iniciativa té una doble finalitat, ja que el material reciclat es portarà a abocadors controlats i es canviarà per menjar que anirà destinat al Banc d’Aliments.

El punt de trobada ha sigut el Centre Polivalent, on a les 8.30 h els professors i els guies d’eXtrem Tracks, i la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, han repartit el material per portar a terme les tasques de reciclatge, guants de goma i bosses de fem. La ruta, amb quatre punts de parada en els diferents abocadors no autoritzats, s’ha realitzar amb bicicleta, i el trajecte final ha sigut de 24 quilòmetres, fins al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Una vegada en la marjal, els joves han esmorzat i els companys del Parc Natural també han col·laborar tot carregant les bosses de fem reciclades.

Des de la Regidoria de Medi Ambient està previst continuar any rere any fomentant aquesta pràctica educativa i ja s’està treballant per consolidar convenis de col·laboració amb diferents empreses i amb el col·lectiu eXtrem Tracks, pioners d’aquest projecte. La regidora Ibiza ha manifestat la seua predisposició a recollir totes les propostes encaminades a la conscienciació del respecte del medi ambient i a la seua millora.

Galeria fotogràfica 1a Jornada «Fem x Menjar»

IMG_1171 (Copiar) IMG_1193 (Copiar)