Salta al contingut

Premsa

800 alumnes de Primària visitaran des de hui, el Parc d’Educació Viària d’Oliva

Conclosa la primera fase de millores que s’han realitzat en les instal·lacions, s’inicien des de hui, i fins a final de curs, les visites al Parc de Trànsit, dels alumnes d’entre 9 i 12 anys, dels centres educatius del municipi.

Rosanna Torres, regidora d’Educació, que ha assistit a la primera jornada de pràctiques, ha destacat «l’impuls decidit per la seguretat viària dels alumnes i l’aportació educativa en col·laboració amb els centres d’ensenyament, i es disposa per a este curs de més bicicletes i millores en les instal·lacions que permetran comprendre totes les etapes educatives».

El Departament d’Educació aposta per una educació viària des de primerenca edat, incorporant en el procés de desenvolupament del menor l’adquisició de valors vials i actituds positives que mediatitzen en comportaments segurs front el trànsit, bé com a vianants, com a usuari de vehicles o com a conductors.

Les activitats educatives consten de metodologia formal. D’una banda, els alumnes reben educació teòrica a través d’unes xarrades en què s’exposen diapositives sobre contextos que els alumnes viuen diàriament, reforçant les pautes d’encreuament com a vianants, la seua posició en el vehicle i l’ús del cinturó de seguretat; i posteriorment es realitzen pràctiques com a vianant i com a conductor, en el Parc d’Educació Viària.

Mitjançant el joc, es tracta que es destaque la convivència en un espai d’ús comú, se cedesca el pas, detinguen la bicicleta i reben la informació que ens donen els senyals per a planificar la nostra mobilitat segura. No competim, més bé compartim, ha comentat Paco Tortosa, monitor d’educació viària qui ha destacat el lema “Conducta responsable i precaució” que fan arribar els alumnes a les seues famílies; perquè la seguretat vial és un compromís de tots.