Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta més de 30 activitats culturals per als mesos d’abril i maig

El regidor de Cultura posa en relleu l’esforç per a oferir una programació cultural diversa, creativa i de qualitat, alhora que gratuïta. La programació s’inicia aquest divendres amb la projecció del tercer episodi del documental d’InfoTV «Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York», i la inauguració de l’exposició «Inspiracions», de La Sílfide Oscura.

Oliva ha presentat aquest matí la programació cultural per als mesos d’abril i maig. Novetats i propostes continuistes configuren una graella amb unes 30 activitats que es recullen a l’agenda Oliva Comtal. Una agenda que, en aquesta edició, ha estat il·lustrada per Helena Mañó, dissenyadora gràfica olivera, amb una imatge que evoca els eixos principals de l’oferta d’aquest bimestre: teatre, literatura i música.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, i de Museus i Patrimoni Artístic, Enric Escrivà, ha explicat que “les diferents delegacions treballem perquè la programació cultural d’Oliva siga diversa, estable, contínua al llarg de l’any i de qualitat, alhora que gratuïta i a l’abast de tothom”. La programació bimestral està formada per teatre, música, animació lectora, exposicions, audiovisuals, i altres propostes per a fer-la el màxim de variada possible.

Escrivà ha destacat la ferma aposta per l’animació lectora. Amb motiu del Dia Internacional del Llibre 2016, el Servei de Biblioteques ha programat fins a cinc activitats sota la marca #abrildellibres: contacontes, presentacions de llibres, i jocs i tallers participatius adreçats a públic infantil.

Les activitats més destacades

El proper cap de setmana, 23 i 24 d’abril, hi haurà la III Trobada Nacional de Guitarra Suzuki. El Conservatori Professional de Música Josep Climent acollirà unes jornades adreçades a famílies vingudes de tot Espanya, i que culminaran amb dos concerts gratuïts al Teatre Olímpia. El regidor ha destacat l’especial significació d’aquesta convocatòria, ja que “Oliva serà la primera ciutat valenciana a reunir el conjunt del professorat que imparteix el Mètode Suzuki de Guitarra a nivell estatal”.

Del 28 al 30 d’abril, més internacional que mai, torna la Poefesta per a celebrar la seua XII edició. Una cita clau en la vida cultural de la Safor que presenta aquest any destacades novetats, com ara la Poefesteta, versió infantil del festival amb Candela & Los Supremos.

Des del divendres dia 6 i fins al 21 de maig, el Teatre Olímpia serà l’escenari de les quatre representacions que participaran en el III Certamen de Teatre “Vila d’Oliva”, una mostra que aposta per fomentar les arts escèniques i interpretatives valencianes.

Finalment, i com a principal novetat, la cultura museística prendrà el protagonisme amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada any el dia 18 de maig. Com a altres punts d’Europa, la nit del divendres 20 de maig, fins a les 00.00 hores de la matinada, «els museus d’Oliva obriran les seues portes per a gaudir d’una nit d’experiències i emocions, tot entorn de la cultura, de manera gratuïta».

El bimestre cultural es completa amb sis exposicions, quatre d’elles a la Sala d’Exposicions del Museu Casa de Maians (Artistes del Raval, Ames de Casa Tyrius, Centre FPA OLIVA, Associació de Pintors Aficionats) i altres dues al Museu Etnològic: “Inspiracions”, de La Sílfide Oscura (Vicent Gisbert Cardona), i “Plou sobre terrats submarins”, de Joan Tur.

De les activitats que arriben de la mà d’entitats i associacions de la ciutat, la més immediata és l’espectacle musical “Oliva Palace”, a càrrec dels Festers de Sant Francesc. A les setmanes següents hi haurà concerts de banda i audicions, entre d’altres. En aquest sentit, el regidor ha fet explícit el seu agraïment al conjunt del teixit associatiu de la ciutat «per les seues ganes d’aportar, col·laborar i ajudar-nos a enllestir tota la maquinària de la cultura municipal».

Per últim, Escrivà ha animat tothom «a participar d’aquesta atractiva programació i gaudir amb totes i cadascuna de les propostes culturals que s’aniran succeint al llarg d’aquestes sis setmanes».