Salta al contingut

Premsa

El “Vila d’Oliva” torna aquest maig amb la seua III edició

Des del divendres dia 6 i fins al 21 de maig, el Teatre Olímpia serà l’escenari de les quatre representacions que participaran en el concurs. L’entrada serà lliure i gratuïta a tots els espectacles, fins a completar l’aforament.

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, ha presentat la programació del III Certamen de Teatre “Vila d’Oliva”, que té com a finalitat promoure el teatre aficionat, la creació teatral, l’ús del valencià com a vehicle de la normalització lingüística, i l’entreteniment del públic oliver i saforenc. Des del divendres dia 6 i fins al 21 de maig, quatre companyies amateurs representaran sengles obres teatrals adreçades a enriquir l’agenda cultural d’Oliva.

Aquesta III edició del “Vila d’Oliva” esdevé “una nova oportunitat perquè actors, actrius i companyies amateurs demostren el seu talent i creativitat en una mostra que aposta per fomentar les arts escèniques i interpretatives valencianes”, ha assenyalat el regidor Escrivà.

El Certamen s’inaugura aquest divendres, 6 de maig, a les 22.00 hores, amb la companyia gandiana Comuna Gàbia, avalada per dues dècades d’experiència i més de vint espectacles representats, premiats arreu de la nostra geografia en diferents certàmens i concursos. José Luis Mas dirigeix “Fuga” de Jordi Galceran, comèdia d’embolic on un polític corrupte és descobert a punt de suïcidar-se.

L’endemà, dissabte dia 7, a les 19.00 hores, la companyia Lletraferits & Comediants de Gandia, guanyadora de la primera edició del Certamen, posa en escena “Nico & Tina”. Aquesta peça teatral d’Alfonso J. Santamaria, dirigida i adaptada per Ignasi Moreno, ens explica les conseqüències que la irrupció de la llei antitabac té en una parella d’enamorats.

Divendres, 13 de maig, a les 22.00 hores, hi haurà la tercera representació del concurs amb el grup Aiguamar Teatre, de Gandia. Carlos Flores dirigeix el “Trio Faraona”, treball original escrit per Mariano Lloret, dramaturg de la companyia. Entre cançons, un grapat de personatges espontanis, i molt d’humor, els components d’aquest singular trio trauran a la llum el particular caràcter inconseqüent i incoherent que tant caracteritza a la nostra actitud costumista i tradicionalista.

Dissabte dia 21, a les 19.00 hores, la companyia Pànic Escènic, de València, presenta el projecte “Amant a sou”, una comèdia sobre les pors que tenim les persones a què descobreixen les nostres limitacions respecte al sexe. Durant els darrers 10 anys, els seus components han representat més de 10 obres, i en totes elles han obtingut nominacions o premis a diverses mostres i concursos, destacant-se al Concurs de Teatre que organitza la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València.

Finalment, divendres dia 27, la cerimònia de cloenda donarà a conéixer als vencedors del “Vila d’Oliva”, en les diferents categories que avaluarà el jurat qualificador: millor obra teatral, millor direcció, millor actriu, millor actor i millor escenografia. L’acte de lliurament de premis comptarà amb la representació de “Besos”, espectacle fora de concurs, interpretat per alumnes de l’Escola Municipal de Teatre. Aquesta comèdia musical, dirigida per Cèsar Monzonís, presenta diversos esquetxos que tenen a la parella com a centre temàtic, i a la música com a fil conductor.

Escrivà ha anunciat que l’entrada serà lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament, en totes cinc representacions. “Considerem que la cultura ha d’estar a l’abast de tota la població. Per això, l’accés serà gratuït per a tots els públics. Amb aquesta acció pretenem afavorir l’assistència a un Certamen pel qual apostem fermament, com un dels pilars de la nostra agenda cultural. Volem que Oliva siga eixa gran ciutat que acull el món del teatre valencià, i en valencià, fet a casa; aquell que res ha d’envejar a les produccions de sala del nostre país, i que forma part del tarannà del poble.”

El regidor de Cultura ha destacat també la participació de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, “la qual comptarà amb un representant en el jurat i atorgarà una quantitat econòmica extra als grups participants federats”.