Salta al contingut

Premsa

Biblioteques i Joventut s’alien pel foment de la lectura

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha organitzat dos activitats d’animació lectora a desenvolupar durant els mesos d’estiu. 

Vist l’èxit i la participació del Repte Lector Estiu 2015, el Servei de Biblioteques ha programat la segona edició, del 20 de juny fins al 22 de setembre. L’activitat, que es desenvoluparà a la Biblioteca Tamarit, està indicada per a xiquetes i xiquets de 6 a 16 anys. La Biblioteca proposa quatre nivells diferents, quatre reptes, i estableix una llista amb diversos ítems, que inclou llibres de diferents gèneres literaris, diferents temàtiques, autors, etc. Amb açò es pretén oferir una àmplia gamma de lectures on poder triar, i alhora incloure ítems per a conduir els participants cap a lectures menys conegudes, menys comercials, però que poden ser de major qualitat literària, obrir-los les portes a noves experiències lectores.

Per a poder complir amb el repte, cada llibre triat ha d’estar englobat dins d’algun d’aquests ítems, sense poder-los repetir. Una vegada llegits els llibres corresponents a un repte complet, han de realitzar una ressenya d’un d’ells, que pot ser variada, en forma de resum, crítica, invenció d’altres finals, un poema, un dibuix, un treball manual, etc.

El Repte acabarà amb una festa final a l’octubre, al voltant del Dia de la Biblioteca, on es farà el lliurament de premis.

La segona activitat, organitzada conjuntament per les delegacions de Biblioteques i de Joventut, consisteix en un concurs de booktrailers per a recomanar un llibre de qualsevol de les dos biblioteques d’Oliva, Tamarit i l’Envic. En aquest concurs poden participar tots els joves d’entre 14 i 18 anys.

El booktrailer té com a objectiu promoure de manera breu i visual un llibre mitjançant un vídeo curt, similar als tràilers que promocionen pel·lícules o sèries de TV. Igual com en aquests, es poden utilitzar diversos elements com ara música, imatges, seqüències gravades, efectes, etc. que presenten els aspectes més atractius del llibre per a captar l’atenció dels lectors, tot suggerint els esdeveniments de la història, però sense revelar la trama completa ni el desenllaç. Els treballs tindran una durada màxima de minut i mig.

B_REPTE LECTOR XB_BOOKTRAILERS X