Salta al contingut

Premsa

Oliva tanca amb èxit el perióde d’estudi en estiu

El passat divendres, 8 de juliol, finalitzava l’horari especial d’estudi per a època d’exàmens del Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, que havia començat el dilluns 23 de maig. Durant aquest període la Biblioteca de l’Envic ha estat oberta de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores, i diumenge de 9.00 a 14.00 hores.

El nombre total de visites d’estudiants a la Biblioteca de l’Envic ha estat de 2.551,  repartides de la següent forma:

      ESTUDIANTS
MAIG (23-31) 645
JUNY (1-30) 1.613
JULIOL (1-8) 293
TOTAL   2.551

Aquestes fluctuacions cal atribuir-les a les diferents modalitats d’exàmens i als calendaris propis de selectivitat, de les diverses facultats i dels processos d’oposicions. La primera quinzena de juny ha estat la més utilitzada pels estudiants, sobretot per aquells que s’han presentat a la selectivitat, que tenia lloc entre els dies 7 i 9. A tall d’exemple, el dia 1 de juny van passar per les instal·lacions 133 estudiants, i 118 el dia 4. A partir de la segona quinzena de juny, el nombre d’estudiants ha baixat sensiblement de forma progressiva. Per exemple, el dissabte 25 de juny va haver 70 estudiants, i el 30 de juny només 36.

En el cas de juliol es va produir un repunt a primers de mes, coincidint amb la selectivitat de juliol i la continuació de les oposicions convocades per la Conselleria d’Educació, però l’últim dia, 8 de juliol, només van passar per la biblioteca 17 estudiants.

La concentració més gran d’estudiants ha tingut lloc a la vesprada, en el segment horari de les 18.00 hores. Al matí, el segment horari que aglutina més estudiants és el de les 12.00 hores.

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques, ha valorat positivament aquestes dades, assenyalant especialment l’encert d’haver oferit una quantitat raonable d’hores d’estudi sense necessitat de mantenir obertes les biblioteques fins a altes hores de la matinada, o les 24 hores, la qual cosa ha permés allargar l’horari especial fins al 8 de juliol, i poder atendre les convocatòries extraordinàries. Les biblioteques de les altres dos poblacions més importants de la comarca, com són Gandia i Tavernes, també han descartat aquesta obertura total de les sales d’estudi, en haver constatat que en els anys anteriors el volum d’assistència nocturna era mínim i generava una despesa excessiva i innecessària.

Escrivà ha assenyalat també que l’equip de govern continua treballant per assegurar el manteniment d’aquest servei d’estudi, que aquest any ha implicat fins a quatre departaments o Regidories: Biblioteques, Educació, Recursos Humans i Joventut.

Pel que fa a Joventut, la delegació va oferir les instal·lacions del Casal Jove, obert de forma extraordinària del 23 de maig al 9 de juny, de 22.00 a 02.00 hores, excepte dissabte i diumenge. El regidor delegat, Alejandro Salort, ha valorat molt positivament l’experiència que va dur una mitjana de 28 estudiants diaris al Casal Jove, i va arribar a màxims de 40 persones.

«Ha sigut una experiència pilot satisfactòria, ja que ha servit, per una banda, per a descongestionar horari de les biblioteques, que també han rebut una gran quantitat de gent; i d’altra banda, poder donar servei a un públic, com puga ser l’estudiant de selectivitat, que necessitava aprofitar les hores d’estudi nocturn. La gent ha quedat contenta i ha aprofitat degudament les hores, que és del que es tractava. Amb això ens quedem realitzats i esperem que puga tindre continuïtat», assenyalava Salort.