Salta al contingut

Premsa

Les Escoles al Mercat a la Mostra Gastronòmica d’Oliva

El Departament de Turisme i el d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva units en col·laboració en el marc de la 9a Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva.

Des de dimarts 13 i fins a hui dijous, els escolars de 5é de Primària d’Oliva estan coneixent de prop els nostres productes alimentaris de proximitat. Aquest programa, anomenat “Les Escoles al Mercat”, forma part de les activitats englobades dins de la 9a Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva i pretén augmentar l’estima dels més joves per la seua cuina tradicional perquè valoren els productes de proximitat i de temporada del territori. L’activitat està organitzada per la Regidoria de Turisme que encapçala Mireia Morera, i la Regidoria d’Educació amb Yolanda Pastor al seu front.

La nostra cuina és part de la nostra cultura, de la relació de les persones amb el seu medi, per això cal transmetre el vincle entre el fruit del treball agrícola i pesquer en el nostre entorn i l’elaboració tradicional dels plats.

També servirà perquè els més joves coneguen la traçabilitat dels productes i valoren millor les propietats nutricionals i organolèptiques de la cuina mediterrània. Quatre grups al dia estan visitant el Mercat Municipal en horari de 09.00 h a 14.00 h.

Els professionals Pepe Cotaina i Javier Blasco, formadors de cuina, són els encarregats d’impartir aquestes classes tan didàctiques a la vegada que divertides.

Els xiquets/es a més d’assistir a les visites didàctiques podran participar en el concurs intergeneracional de Pebrera Farcida, juntament amb els seus majors, el dissabte 24 de setembre a les 10.00 h del matí al Mercat i també divertir-se aprenent a cuinar al Taller Júnior de Coques que es durà a terme el mateix dissabte a partir de les 12.00 h del migdia.

foto-3-mostra-al-cole foto2-mostra-al-cole