Salta al contingut

Premsa

Oliva inicia els treballs per al control de la processionària i els estornells

Oliva inicia el tractament de la processionària i implanta un sistema per evitar que els estornells es refugien de l’hivern en l’arbrat urbà. «Aquestes tasques es realitzen per tal de seguir avançant en el control de plagues i poder aplicar els tractaments adequats per al control de la seua població” segons ha informat la regidora de Salut Pública, Imma Ibiza.

La finalitat del control de plagues no radica exclusivament a fer un tractament agressiu per combatre les plagues. Com ja s’ha demostrat científicament, l’ús excessiu i incontrolat de productes químics no elimina la plaga, sinó que pel contrari la fa més forta.

L’Ajuntament d’Oliva, a través del departament de Salut Pública, ha implantat un sistema de gestió per al control de plagues; per una part s’aplica un tractament preventiu amb productes biològics acompanyat d’un estudi de la població amb la col·locació de trampes. Una vegada estudiada la població, s’aplica el tractament necessari per evitar que la població es reproduesca.

La processionària és una eruga que es diposita en els pins i que és perillosa fonamentalment per als gossos. Aquests cap de setmana, s’han tractat fonamentalment els col·legis de primària i els centres on hi ha pins.

El cas dels estornells és diferent; no és una plaga, per tant el que es pretén no és eliminar-los sinó espantar-los de les zones urbanes. On s’aturen, donen problemes de soroll i molta brutícia.

El sistema que s’empra consisteix en un aparell que produeix un so que no percep l’ésser humà però sí que el percep l’estornell. El soroll que emet l’aparell els molesta i continuen buscant un altre refugi, que esperem que si és possible siga fora del municipi.

Els aparells es col·locaran a la carretera de Gandia, carrer de l’Historiador Bernardí Llorca, Col·legi Verge dels Desemparats, i avinguda de València.

p1270218-1024x768