Salta al contingut

Premsa

Oliva commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Oliva ha commemorat hui el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb una concentració a la Plaça de l’Ajuntament a la qual han assistit tots els alumnes de 4t d’ESO dels centres educatius de la ciutat i representants de tots els grups polítics municipals. La jornada ha estat organitzada des de la Regidoria de la Dona que dirigeix Yolanda Pastor.

Els alumnes dels centres participants han llegit textos contra de la violència de gènere. L’acte ha finalitzat amb la lectura del manifest institucional per part de l’alcalde d’Oliva, David González.

«Agrair a tots els centres educatius la seua participació i col·laboració en els diversos actes que hem organitzat per a aquesta jornada. Durant l’acte institucional hem volgut fer un xicotet homenatge a la darrera dona assassinada per violència de gènere a la nostra ciutat, Inma Garcia, per eixe motiu han assistit diversos familiars.

Prèviament, s’ha representat l’obra “Les decisions de Maria“ al Teatre Olímpia, on s’han abordat diverses qüestions relacionades amb la jornada commemorativa de hui i s’han lliurat els premis del 1r Concurs “Digues-ho en un tuit: contra la violència de gènere”. Irene Roig Castellanos, de l’IES Gabriel Ciscar, ha estat la guanyadora amb el tuit “El món és i serà més gran que un puny tancat. Mai es podrà entrar dins d’un cor per mitjà de la violència #Oliva25N @AjuntamentOliva”.

Els altres tres tuits finalistes han estat:

IES Gregori Maians: “L’amor no fa mal. Denuncia#Oliva25N” de Sonia Ruzafa.

Col·legi Rebollet: “No vullgues vore el final de la pel·lícula: ja saps com acaba. Para-la i comença’n una diferent #Oliva25N” de Sandra Miralles.

Col·legi San José Montaña: “No puc ser la dona de la teua vida perquè la meua vida té valor, el meu cos no té preu i no sóc de ningú #Oliva25N” de Denisa Budan

p1280728

p1280729