Salta al contingut

Premsa

Oliva modifica l’ordenança de tinença d’animals amb la finalitat d’adequar-la a la nova legislació vigent en protecció d’animals i sancionadora

Oliva pretén fer complir la normativa per a una millor convivència entre el regne animal i el racional. Un municipi més que s’incorpora a la tan àrdua, com necessària, tasca en matèria de tinença d’animals de companyia.

La regidora de Salut Pública, Imma Ibiza, ha informat de la modificació de l’actual ordenança de tinença d’animals amb la finalitat d’adequar-la a la nova legislació vigent en protecció d’animals i sancionadora.  El 2002 Oliva va aprovar una ordenança on es posava de manifest la voluntat del govern oliver en matèria de protecció d’animals de companyia. També regulava una série de normes i conductes de convivència per als tenidors d’animals. “Dites normes han anat patint canvis legislatius que sumen a favor de la protecció dels animals. Cal recordar que Oliva, en sessió plenària de data 26 de maig de 2016, es declarava “municipi amic dels animals” i ara el que s’ha pretés és actualitzar l’ordenança municipal a la normativa vigent” assenyalava la regidora, Imma Ibiza.

El principal repte que té l’administració actualment és fer respectar els drets dels animals així com també els drets dels ciutadans a viure en una ciutat salubre, lliure d’excrements i mantenir una convivència saludable. Per aquest motiu la nova normativa regula expressament el règim sancionador que farà complir en matèria d’animals de companyia i animals potencialment perillosos i altres col·lectius que requereixen tindre el nucli zoològic.

L’ordenança que es va aprovar per unanimitat en l’últim plenari posa especial interés en les sancions als propietaris que no deixen la via pública neta d’excrements. Les quanties contemplades com a faltes lleus, van des de 30 € fins a 600 € en cas de ser reincident.

Durant molts anys, l’administració ha invertit molts recursos econòmics i humans a desenvolupar campanyes de conscienciació que han anat millorat la convivència entre animals i ciutat, però ha estat insuficient, és doncs el moment de passar al procediment sancionador.

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, també fa una autocrítica, i manifesta que per a prohibir i regular conductes s’han de donar solucions als tenidors d’animals i habilitar zones per al seu esbargiment; tant per a fer les seues deposicions com per a relacionar-se entre sí. Per aquest motiu, la regidora està treballant en la instal·lació de tres parcs canins repartits en tres zones (zona Gasolinera Rebollet, zona Conservatori i zona Sant Francesc). Per tal com la ubicació dels parcs pot crear controvèrsia, Ibiza ha previst portar endavant una consulta popular per determinar els llocs on s’ubicaran els parcs canins.

 

p1270218-1024x768