Salta al contingut

Premsa

Satisfacció a Oliva pels resultats de la campanya d’estudi

La concentració més gran d’estudiants s’ha donat de matí, a les 12.00 h, i de vesprada a les 18.00 h. Escrivà i Salort valoren molt positivament les dades estadístiques

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, ha presentat les dades d’aprofitament de l’horari especial d’estudi que des del 23 de desembre fins al 26 de gener s’ha dut a terme a la Biblioteca de l’Envic.

L’horari de la biblioteca durant la majoria de dies corresponents a aquest període ha sigut de dilluns a diumenge, de 9.00 a 22.00 h, amb excepcions puntuals corresponents als dies festius.

Els estudiants han utilitzat les instal·lacions de la biblioteca un total de 1.941 ocasions, la qual cosa representa el 67,34% de l’ús total durant el període esmentat, aproximadament les 2/3 parts del conjunt dels usuaris.

El període comprés entre el 27 de desembre i el 7 de gener ha estat el de més afluència. Així, el 27 de desembre han utilitzat les sales 133 estudiants, el 28 han estat un total de 137, el 3 de gener era de 158 i el 7 de gener la dada era de 104 estudiants, per posar alguns exemples destacats.

A partir del 8 de gener, el nombre d’estudiants ha baixat per a repuntar després els dies 13 i 14. Posteriorment, l’assistència ha continuat i ha oscil·lat entre els 51 estudiants del dia 18 de gener i els 30 del darrer dia, el 26 de gener.

Per últim, hem de destacar que molts dels estudiants que han utilitzat la biblioteca d’Oliva provenien de poblacions veïnes, com ara l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Benissa, Miramar, Ondara, Pego, Piles o Xaló.

Escrivà ha valorat molt positivament les dades estadístiques, que demostren al seu parer l’encert tant del calendari com de l’horari establert. Malgrat el descens en l’afluència d’estudiants passades les festes de Nadal, haver ampliat el nombre de dies d’obertura permet cobrir en la seua totalitat el període d’exàmens universitaris. A judici d’Escrivà, “les dades aportades i l’absència de conflictes demostren que les crítiques aparegudes en algunes xarxes socials no responen a la realitat dels fets i són producte del desconeixement o de la mala informació.”

D’altra banda, l’obertura del Casal Jove, emmarcada dins de la segona edició d’Estudia en pau, ha permés complementar els horaris de biblioteques, arribant a oferir fins a 17 hores seguides d’estudi.

Àlex Salort, regidor responsable de l’àrea de Joventut, ha valorat positivament els esforços del govern per garantir una bona oferta d’estudi durant les vacances.

«A pesar de no haver registrat tanta gent com a juny, hem consolidat Estudia en pau com un complement a l’horari que ha disposat el Servei de Biblioteques, que ha oferit un servei molt complet», comenta Salort «L’esperit del nostre programa és el de satisfer a aquella gent que no disposa d’un horari comú o que es concentra millor a la nit. Sabem que així ajudem a descongestionar les biblioteques i estem satisfets».