Salta al contingut

Premsa

La Fibromiàlgia en el bon camí

Una representació de l’Associació de Fibromiàlgia, AFISA i la regidora de Salut Pública, s’han reunit amb el coordinador mèdic del Centre de Salut d’Oliva, Sr. Josep Sendra, i una treballadora social del mateix centre per posar en funcionament la coordinació per a la diagnosi precoç i posterior tractament de la Fibromiàlgia.

En la reunió, la presidenta d’AFISA, la Sra. Luisa Árias, ha exposat al coordinador mèdic les dificultats que han de patir els malalts potencials de fibromiàlgia i fatiga crònica abans de diagnosticar-los. Durant la reunió, també es va exposar la ruta de treball acordada amb anterioritat entre la Conselleria de Sanitat, AFISA i la regidora de Salut Pública en una reunió celebrada el passat mes de novembre.

El coordinador mèdic, per la seua part, s’ha compromés a avançar en la implantació del protocol d’actuació que es recull en el nou Pla de Salut de la Comunitat Valenciana (2016-2020). Este Pla determina que els malalts de fibromiàlgia han d’estar coordinats i avaluats pels seus metges de família, dels quals també depén la diagnosi precoç de la malaltia.

Una reunió molt positiva i amb una finalitat molt clara per part de tots els presents, elaborar una diagnosi com més aviat millor i fer un seguiment de la malaltia coordinat des dels Centres de Salut.

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, coneix el dèficit que té la sanitat en general i com afecten estes mancances a Oliva, per això agraeix la implicació del coordinador mèdic i anima a continuar treballant.