Salta al contingut

Premsa

Es presenta el llibre de Manuel Martí, “La memòria sota la pols”

El volum recull huit articles sobre temes religiosos i històrics encara inèdits de Manuel Martí i Ascó, primer director de la revista Cabdells

El dissabte 25 de març, a les 20 h, en la Biblioteca de l’Envic, tindrà lloc la presentació del llibre “La memòria sota la pols. Un tast dels tresors conservats a l’arxiu parroquial de Santa Maria d’Oliva”.  Es tracta d’un recull de treballs elaborats per Manuel Martí i Ascó, amb selecció, transcripció i notes de Vicent Canet Llidó, i pròleg de Josep Sanchis, publicat per Edicions Tívoli amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva.

Manuel Martí i Ascó, nascut a Oliva el 1979, va ser el primer director de la revista Cabdells, i autor de nombroses publicacions per a esta revista i per a catàlegs, premsa, llibres de festes i altres publicacions, sobre temes tan diversos com les antigues confraries olivanes, la litúrgia religiosa, la literatura valenciana del Renaixement o dietaris de personatges de la seua ciutat. En 2002 va patir un greu accident que va truncar la que fins aleshores era una trajectòria brillantíssima en el terreny de la investigació històrica i en la dinamització de la vida social i cultural d’Oliva.

“La memòria sota la pols” recull huit articles sobre temes religiosos i històrics encara inèdits de Manel, que exhuma documentació conservada al ric arxiu de Santa Maria sobre les visites pastorals a la parròquia, el Desenclavament, el Sant Sepulcre o la crònica dels capellans arxivers sobre els esdeveniments més notables en l’Oliva dels segles XVII i XVIII.

El volum ha estat il·lustrat amb diversos temes al·legòrics pel conegut pintor Miquel Vicens, amic personal de Manuel Martí. Vicent Canet, editor dels textos i regidor municipal per Compromís, ha destacat el fet que el volum recull només una part de l’enorme tasca realitzada per Manuel Martí, de la qual encara queda una part que roman inèdita.