Salta al contingut

Premsa

L’OMIC i Benestar Social organitzen una jornada informativa sobre les “clàusules sòl”

Les Regidories de Consum i Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva han organitzat una jornada informativa sobre les “clàusules sòl”, les comissions hipotecàries indegudament cobrades pels bancs que ara s’hauran de tornar per imperatiu legal.

La jornada tindrà lloc el dimecres, 29 de març a les 19 h, al Centre Social de Sant Vicent. Estarà adreçada especialment a totes les persones afectades per les “clàusules sòl” però serà oberta al públic i gratuïta. Anirà a càrrec d’ADICAE, l’Associació d’Usuaris dels Bancs, Caixes i Assegurances, que ha creat una Plataforma d’Afectats per tal de poder reclamar conjuntament a les entitats bancàries.

Els regidors de Consum, Pepe Salazar, i Benestar Social, Àlex Salort, han presentat aquest matí la jornada, que s’ha organitzat conjuntament perquè l’Ajuntament d’Oliva informa els afectats de les “clàusules sòl” tant des de l’OMIC, depenent de la Regidoria de Consum, com des del departament de Benestar Social, que ofereix també un Servei de Mediació Hipotecària de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València.

Segons el regidor de Consum, Pepe Salazar, “estem davant d’un fet històric, que la Justícia haja reconegut que els bancs han cobrat unes comissions hipotecàries il·legals. Per això des de la Regidoria de Consum i l’OMIC portem mesos informant a la població dels seus drets per tal de poder reclamar els seus diners. Concretament hem atés, des del passat mes de gener i fins a hui mateix, 23 de març, un total de 105 consultes referents a la clàusula sòl i altres despeses de tramitació hipotecària.”

Per la seua banda, el regidor Àlex Salort, ha explicat que “el Servei de Mediació Hipotecària que ofereix el Departament de Benestar Social a través del Col·legi valencià d’Advocats, des del passat mes de setembre de 2016, ha incrementat molt les consultes efectuades, tant per lloguer com per despeses hipotecàries, de fet aquest mes de març haurem atés unes 30 consultes només referents a les “clàusules sòl”.