Salta al contingut

Premsa

Estudiants d’Oliva i Sisteron participen en un intercanvi escolar

Presentat el nou Comité d’Agermanament Oliva-Sisterón, presidit per José Luis Llorca

Un total de 25 alumnes d’Oliva es troben, des del passat dimecres 22, a la ciutat francesa de Sisteron a través del tradicional intercanvi escolar que organitzen ambdós ajuntaments i el Comité d’Agermanament entre les dues localitats. Els alumnes olivers finalitzaran la seua estada a França el pròxim 29 de març, data en què tornaran a Oliva, amb els estudiants de Sisteron.

Els estudiants francesos allargaran la seua estada a Oliva fins al 5 d’abril i s’allotjaran amb famílies acollidores que participen en aquest intercanvi.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, va detallar en roda de premsa l’extensa programació d’activitats que s’ha preparat des del Comité d’Agermanament per tal que els joves de Sisteron coneguen la Marjal Pego-Oliva, el nucli vell de la ciutat, la platja d’Oliva, el Palau Ducal de Gandia, el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, o la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Així mateix, Escrivà va donar a conéixer els membres del nou Comité d’Agermanament Oliva-Sisteron que a la nostra ciutat està presidit per José Luis Llorca.

El Comité es completa amb tot un seguit de noms relacionats tant amb l’administració local com amb el teixit cultural i associatiu d’Oliva: Mª José Chavarría com a secretària, Juan Alfredo Miralles com a tresorer, i els vocals Joaquín Castaño, Miquel Àngel Font, Amalia Navarro, Joan Orquín, Gema Parra, María Vicenta Pérez, Marisa Pericás, Vicent Roig, Marian Salabert, María Serrano i María Tomàs.

Com a novetat, formen part dues associacions “amigues del comité” com ara l’Associació de Festers del carrer Sant Vicent i l’Associació Cultural Els amics d’Oliva.

El regidor de Cultura va agraïr la predisposició de tots els membres del Comité i associacions implicades per tal de fomentar, impulsar i consolidar l’Agermanament amb la ciutat francesa, la qual cosa permetrà continuar estretint llaços i vincles amb la localitat agermanada, i farà efectiu l’intercanvi cultural, d’experiències i coneixements entre ambdós municipis, especialment entre les noves generacions.