Salta al contingut

Premsa

Oliva tornarà a tindre Fallera Major en 2018

La Federació de Falles d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, ha aprovat que Oliva torne a tindre Fallera Major del poble.

Les set comissions falleres de la ciutat han decidit que Oliva recupere aquesta figura tan emblemàtica de la nostra festa valenciana per excel·lència.

La Fallera Major tindrà una Cort d’Honor formada per sis dones. Dues les triarà la Fallera Major, i les altres quatre la Federació de Falles.

Fins al 30 de maig, les dones interessades podran presentar la seua sol·licitud, tant a Fallera Major com a Cort d’Honor, a la Federació de Falles, al president de la seua comissió o al representant de la mateixa en la Federació.

Els requisits per presentar-se són tindre entre 18 i 40 anys i haver sigut fallera durant més de 5 anys. La Federació també valorarà els càrrecs fallers que haja tingut en la seua comissió i l’actitud davant la festa.

Segons el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, “calia recuperar la figura de la Fallera Major d’Oliva, per la seua importància dintre de la festa fallera i per la rellevància que tenen les falles d’Oliva dintre del calendari festiu de la ciutat. Esperem que moltes dones es presenten per fer realitat el seu somni de representar les falles d’Oliva.”