Salta al contingut

Premsa

La Biblioteca Tamarit fa 10 anys

El Servei de Biblioteques commemora el 10é aniversari de l’obertura del complex Tamarit i es vist de gala per estrenar el curtmetratge en què han participat alguns dels usuaris més joves de la biblioteca

El 4 de maig de 2007 la Biblioteca Tamarit obria per primera vegada les seues portes. Des d’aleshores, han estat 10 anys plens de llibres, activitats d’animació lectora, cultura… i sobretot persones. Des dels xiquets més menuts, fins a la gent gran. Una infinitat d’usuaris d’allò més diversos que han omplit la biblioteca i li han donat sentit.

Per tal de celebrar-ho, el Servei de Biblioteques ha organitzat per al dissabte dia 20, a les 11 h a la Biblioteca Tamarit, l’estrena del curtmetratge El sabater i les ànimes. La pel·lícula, basada en el relat homònim recollit per Doménec Morell dins de la col·lecció “Dotzena i mitja de llegendes del Pinet”, ha estat filmada per Ana Canet i Vicent Llodrà amb la participació d’un grup de xiquets d’Oliva com a actors.

La projecció del curtmetratge, que es completarà amb música i jocs tradicionals, s’inclou en la programació pel Dia Internacional dels Museus. I és que el Museu Etnològic, inaugurat també el 2007 amb escassos dies de diferència, ha estat un dels escenaris que van acollir el rodatge d’El sabater i les ànimes el passat mes de febrer. D’aquesta manera, el tràiler de la pel·lícula podrà ser visionat en la pantalla del Teatre Olímpia, prèviament a l’estrena i durant el transcurs de la I Mostra de Curtmetratges ‘Vicente Parra’, esdeveniment que tancarà la Nit dels Museus el divendres dia 19, des de les 22.30 h.

El regidor de Biblioteques, Enric Escrivà, ha explicat que es tracta de la primera de les accions commemoratives que tindran lloc al llarg de l’any amb motiu del 10é aniversari de l’obertura del complex Tamarit, després de la seua rehabilitació en els primers anys 2000. “Amb el pas del temps, biblioteca i museu s’han consolidat com autèntics motors de dinamització cultural i social del poble, i això per si mateix ja és una fita que cal celebrar”, ha assenyalat.