Salta al contingut

Premsa

Oliva inicia els treballs previs a la reforma del paviment de la Via de Ronda de la Platja d’Oliva

La Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha informat que durant aquests dies s’està procedint a la neteja dels col·lectors d’aigües residuals del tram comprés entre el Camí de les Canyades i la Plaça d’Europa, a la platja d’Oliva.

Es tracta d’una actuació que s’efectuarà en tres fases diferents. La primera fase va començar ahir, des del carrer del Cavallet de Mar fins a la Plaça d’Europa. Els treballs consisteixen a netejar els dos col·lectors existents, el més nou i l’antic, ja que tots dos recullen aigües residuals.

En aquests moments es valora la possibilitat d’eliminar el més vell, perquè només funciona com a entroncament per a les connexions de servei de les vivendes particulars i el col·lector nou, la resta del tram del col·lector vell, funciona com a fosa estanca. «El problema principal és que els dos col·lectors estan en mal estat. En principi s’ha detectat que estan tapats en més d’un 80% per fangs i arena, fet que dificulta la lliure circulació dels vessaments que finalment van a la depuradora» assenyalava la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Imma Ibiza.

Una vegada estiguen nets els dos col·lectors es passarà la càmera per veure quins danys tenen i es valorarà la possibilitat d’eliminar el col·lector vell per evitar tindre cavitats buides a sota de l’asfalt.

Tots aquests treballs són previs a l’obra de pavimentació del segon tram de la Via de Ronda previst per als pròxims mesos. «Es tracta de treballs que no tenen una repercussió mediàtica però són totalment necessaris, hem de començar pels fonaments per assegurar l’estabilitat de les futures obres» explicava la regidora Imma Ibiza.