Salta al contingut

Premsa

El Certamen ‘aMat’ corona a Lletraferits & Comediants en l’edició més participativa

El regidor de Cultura fa balanç positiu del IV Certamen de Teatre Amateur, que ha reunit vora 2.000 espectadors entre els assistents a les sis obres programades entre el 5 i el 26 de maig. Es tracta d’una xifra rècord que supera el públic dels anys anteriors

La quarta edició del Certamen de Teatre Amateur d’Oliva va acabar el passat divendres amb el lliurament dels premis ‘aMat’ i l’estrena d’un espectacle a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre. En el transcurs de la gala, que va reunir més de 500 persones, es van fer públics els finalistes i guanyadors dels 8 trofeus del Certamen, que enguany han pres forma en les mans de l’escultor oliver Francesc Salort amb una adaptació en fang de la nova denominació ‘aMat’.

El premi a la millor obra, dotat amb 1.200 euros, s’ha atorgat a l’espectacle La lluna cega de la companyia gandiana Lletraferits & Comediants, que va acumular fins a cinc nominacions i altres tres reconeixements: millor escenografia, millor actriu per a Marisaro Martí i millor direcció per a Ignasi Moreno.

El jurat del Certamen també va valorar positivament l’obra representada per La Butaca Teatre de Pego, L’inspector, que va sumar cinc mencions i els premis a millor actor per a Tomàs Llopis i millor actor de repartiment per a Rafael Sendra. El Grup de Teatre Ramón Sanz de la Falla Institut d’Oliva va celebrar el premi ‘aMat’ a la millor actriu de repartiment que va recaure en Anna González; mentre que el nou guardó al millor ús del valencià es va concedir a Xirimiri Teatre.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Oliva, David González, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, i Manuel Vivó, president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana. Tots tres van felicitar les cinc companyies participants, destacant el nivell assolit i demostrat en una de les edicions més competitives del Certamen. “Hui ja ho podeu dir: sou els primers ‘aMat’ que heu xafat l’escenari de l’Olímpia. Gràcies per compartir-vos i per deixar-nos gaudir de vosaltres. El premi ha sigut per a Oliva”, va remarcar Escrivà.

El regidor de Cultura també va tindre paraules d’agraïment per a l’alumnat i direcció de l’Escola Municipal de Teatre, que va posar punt final al Certamen amb la representació de Bales sobre Broadway, de Woody Allen. «Hui, després de quatre cursos, demostrem quant de necessària era la posada en funcionament de l’Escola. Gràcies a vosaltres, alumnes, apropem la cultura a tots els públics, descentralitzant l’oferta i fent realitat una programació diversa i creativa on la gent del poble pren partit i gaudeix el vostre talent. Sou els nostres ‘aMat’, els de casa.»

Aprofitant la clausura, Escrivà ha fet una bona valoració del Certamen, tant pel que fa a la qualitat de les obres, com pel nombre d’assistents que s’ha vist notablement incrementat respecte d’edicions anteriors. «Al llarg de maig, vora 2.000 espectadors han gaudit gratuïtament de les obres programades. Les xifres confirmen la solidesa del Certamen, que es posiciona com un dels pilars de l’agenda cultural del poble i en una referència local i comarcal, més enllà de l’àmbit propi del teatre amateur.»

Un dels reptes importants del Certamen és acostar-se cada vegada més al públic i a les companyies amateurs. En aquest sentit, des dels Serveis Culturals s’ha fet una aposta clara pel Certamen ‘aMat’ tant en l’aspecte comunicatiu com en altres vessants per tal de dotar-lo d’una personalitat pròpia i major repercussió social, que s’espera que vaja en augment en les pròximes edicions.