Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva i Creu Roja disposaran del programa “Yo controlo” al Festival Figatell Sound

El divendres 16 de juny, durant la celebració de la V edició del Figatell Sound, i amb el motiu de poder arribar a previndre les conductes de risc en els esdeveniments festius, l’assemblea de Creu Roja a Oliva i els departaments de Joventut i Benestar Social, disposaran del programa “Yo controlo”.

Aquest programa consisteix en una simulació, mitjançant unes ulleres, dels efectes dels estupefaents i de l’excés d’alcohol, per tal de fer veure i crear consciència sobre el problema que suposa combinar-los amb la conducció, en aquest cas d’un monopatí.

A més, es facilitaran les tasques preventives en conductors de vehicles, complementant el dispositiu amb un programa voluntari de control de la taxa d’alcoholèmia.

“L’objectiu d’aquest programa és poder donar solució al que és una realitat arreu de l’estat espanyol, i és que la suma del subministrament d’alcohol i la conducció ens ha dut, a la societat actual, a haver de lamentar moltes morts a la carretera. Per això volem tractar de donar-li solució a aquesta problemàtica amb ferramentes preventives, per evitar que es mesclen ambdós factors.” Assenyala Àlex Salort, regidor de Benestar Social i Joventut.

“La persona objecte dels controls voluntaris, és aquella que s’encarrega de la conducció i ha pogut beure, de manera moderada, xicotetes dosis d’alcohol, en començar la nit, buscant assegurar-nos que es troba en condicions òptimes per a conduir.»

No obstant, volem que quede clar que l’única taxa recomanada és 0.0 i que tot el que supere aquest número implica un augment de la possibilitat de provocar un accident” esclareix l’edil de Joventut.