Salta al contingut

Premsa

El Repte Lector torna aquest estiu en la seua tercera edició

El Repte acabarà amb una festa final a l’octubre, al voltant del Dia de la Biblioteca, on es farà el lliurament de premis

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva organitza, per tercer any consecutiu, el concurs del Repte Lector, que començarà el 21 de juny i finalitzarà el 22 de setembre. El concurs proposa quatre desafiaments adreçats a la població estudiantil compresa entre els 6 i els 16 anys.

Repte 1: Al pas. Cal llegir un mínim de 6 llibres

Repte 2: Al trot. 12 llibres

Repte 3: Al galop. 18 llibres

Repte 4: Olímpic. 24 llibres

Les persones participants en la tercera edició del Repte Lector s’hauran d’inscriure a partir del dimecres 21 de juny, i rebran de les biblioteques una proposta d’itinerari amb 28 ítems que inclouen una àmplia selecció de lectures on poder triar. Al mateix temps, hi haurà uns marcadors per a conduir a noves experiències lectores. Els participants hauran de fer el seguiment de les seues lectures en una fitxa que se’ls proporcionarà.

Una vegada llegits els llibres que corresponen a cadascun dels reptes, s’haurà de fer la ressenya d’un d’ells, que pot ser variada: en forma de poema, un dibuix, un treball manual, un resum, un booktrailer, un booktuber, etc. L’elecció del llibre a ressenyar la farà el mateix Servei de Biblioteques, i cada participant triarà la forma de la ressenya.

Finalitzat el termini, el divendres 22 de setembre, les ressenyes es valoraran per a la seua exposició o publicació al voltant de la celebració del Dia de la Biblioteca, on hi haurà un lliurament de premis facilitats per l’Associació de Comerciants d’Oliva (ACCO).

Com a novetat d’enguany, es podrà participar tant en la Biblioteca Tamarit com en la Biblioteca de l’Envic. Caldrà simplement obrir una fitxa en cada una de les biblioteques.

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques, ha subratllat el paper destacat que el Repte Lector té en el foment de la lectura, molt especialment el paper que juga en el manteniment de l’hàbit de lectura durant els mesos vacacionals de l’estiu. Ha recordat també l’èxit de participació de les dos ocasions anteriors i la gran acceptació que ha tingut aquesta iniciativa del Servei de Biblioteques.