Salta al contingut

Premsa

Les empreses gestores de lloguer d’habitatges turístics a Oliva disposen d’un total de 5427 places registrades

Aquestes empreses han donat així compliment a la modificació del decret regulador d’habitatges turístics de la Comunitat Valenciana, de gener del 2015, que estipula que tots els allotjaments i propietats d’ús turístic estan obligats a ser registrats en el Registre d’Empreses, Establiments i Professions Turístiques. En aquests dos anys d’aplicació de la norma s’ha passat d’un registre de 416 places a les 5427 actuals.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, agraeix tots els esforços realitzats per les empreses gestores en pro de la qualitat dels seus serveis i de l’oferta turística del municipi.

L’oferta de lloguer d’habitatges turístics suposa aproximadament la meitat de l’oferta de places d’allotjament disponibles a la ciutat d’Oliva, que ascendeix a 10.507. En aquesta xifra s’inclouen les places disponibles en càmpings (4455) i en hotels, pensions i cases rurals (625).

Dos terços del total de places de càmping de la comarca de la Safor es troben a Oliva i la ciutat ocupa el segon lloc en oferta d’habitatges turístics de la comarca.

La llei de Turisme valenciana estableix que la publicitat i promoció que s’efectue dels habitatges turístics ha d’incloure, obligatòriament, els números de registre dels habitatges i la seua categoria. Incomplir aquesta obligació pot comportar penalitzacions i multes per al propietari i per al canal de publicitat empleat. Ara mateix arriben a un màxim de 30.000 euros.
El tràmit de registre dels habitatges turístics pot ser realitzat durant tot l’any en curs per part de les persones físiques o jurídiques, siguen o no propietaris, que es dediquen de forma habitual a la cessió de l’ús i gaudi d’habitatges en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

En primer lloc s’ha d’emplenar la Comunicació / Declaració responsable de l’activitat de blocs i conjunts d’habitatges turístics, que té com a objectiu informar l’administració de qualsevol circumstància que afecte l’exercici de les activitats d’aquests establiments. Aquest document es lliura de forma presencial, per correu o per internet.

En el primer dels casos es realitzarà en els registres dels òrgans administratius pertanyents a l’administració general, administració autonòmica o local. Preferentment, la Declaració Responsable es lliurarà a

Registre del Servei Territorial de Turisme – Alacant:
C / Churruca, 29 – 03003 Alacant Telèfon: 012
Registre del Servei Territorial de Turisme – Castelló:
Av. Germans Bou, 47 – 12003 Castelló de la Plana Telèfon: 012
Registre del Servei Territorial de Turisme – València:
Pl. Alfons el Magnànim, 15 – 46003 València Telèfon: 012

Es pot presentar també  en qualsevol oficina de correus, i per internet es tramita, amb certificat electrònic, en aquest enllaç:
https://www.tramita.gva.es/ctt-att-atr/asistente/iniciarTramite.html?tramite=DGM_GEN&version=2&login=c&idioma=va&idCatGuc=PR&idProcGuc=14744

Immobiliàries especialitzades en lloguers turístics a Oliva:

Adalvín: www.adalvin.com
A.Fuster: www.agenciafuster.com
Ana Casa: www.anacasa.es
Apartaments les Dunes: http://www.olivanova.com/alojamiento-las-dunas-apartamentos
Bolorent: www.bolorent.com
Ceneart: www.ceneart.com
Immo Abread: www.immoabroad.com
Immobiliària Millet: www.inmobiliariamillet.es
Kiko Park Apartaments: www.apartamentoskikopark.com
Olivamar: www.olivamar.com
Platja Oliwood: www.oliwood.es
Sant Ferran Multi: www.venalaplayasanfernando.com
Wadibit: www.wadibit.com