Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza una visita a les fosses comunes del cementeri de Paterna

L’activitat, que tindrà lloc el dissabte, 1 de juliol, és gratuïta i pretén acostar la realitat de les fosses als familiars de les persones d’Oliva soterrades a Paterna

L’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb l’Associació Científica ArqueoAntro i l’Associació Progrés i Solidaritat, ha previst una visita al cementeri de Paterna el pròxim dissabte, 1 de juliol, per tal de conéixer de primera mà les fosses comunes on es troben les restes de multitud de víctimes de la repressió franquista, entre les quals hi ha 47 persones d’Oliva segons la relació d’afusellats publicada per l’historiador Vicent Gabarda.

Gràcies a la subvenció concedida per la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València, en els darrers mesos s’estan duent a terme treballs d’excavació i exhumació d’algunes d’aquestes fosses, com ara la de la fossa comuna núm. 82, en la relació d’afusellats de la qual figuren tres persones d’Oliva.

El programa organitzat per acostar aquesta realitat als familiars de les víctimes d’Oliva, preveu eixida amb autobús a les 08.30 h des del passeig de Joan Fuster (enfront del CEIP Lluís Vives). Una vegada arribats al cementeri de Paterna, al voltant de les 10.00 h, els assistents podran fer una visita guiada als treballs d’excavació i exhumació, amb explicacions a càrrec de Miguel Mezquida, Director de l’Associació Científica ArqueoAntro i responsable de les excavacions. La tornada cap a Oliva serà a les 12.15 h, i l’arribada -de nou a passeig Joan Fuster- es calcula a les 14.00 h.

En la visita poden participar gratuïtament totes les persones que tinguen interés. Únicament cal confirmar l’assistència als telèfons de l’ajuntament: 96 285 02 50 (ext. 503) o 647 837 563, fins al dimecres 28 de juny.

Més informació sobre afusellats d’Oliva soterrats en altres poblacions