Salta al contingut

Premsa

El Mercat Municipal d’Oliva recuperarà el seu sostre original de ferro i fusta

Segons el regidor Pepe Salazar, l’obra costarà 70.000 euros i la pagarà íntegrament la Diputació de Valencia

L’edifici del Mercat Municipal d’Oliva recuperarà el seu sostre original. L’obra costarà 70.000 euros, que pagarà la Diputació Provincial de València. Així es va aprovar ahir en el plenari ordinari del mes de juny realitzat a l’Ajuntament d’Oliva. Segons va explicar el regidor de Comerç, Mercats i Consum, Pepe Salazar, «es tracta d’una obra necessària perquè l’estructura original del sostre, de ferro i fusta, data de l’any de construcció de l’edifici, el 1949, i necessita una rehabilitació. A més recuperarem una part important de l’edifici, el que li donarà encara més valor al nostre Mercat Municipal.»

L’obra serà possible gràcies a una modificació del projecte sol·licitada per l’ajuntament i aprovada per la diputació dintre del seu Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2016. En un primer moment, s’havien plantejat i aprovat dues obres diferents, de 40.000 i 30.000 euros respectivament. La primera incloïa la col·locació d’un paviment antilliscant també per a l’edifici del Mercat Municipal. I la segona, de 30.000 euros, era per a la millora i l’enjardinament exterior de l’edifici de la Casa de la Festa. Segons ha explicat el regidor responsable, «es tracta de dues obres també necessàries però no tan urgents com la del sostre del mercat, per tant hauran d’esperar un poc més. A més estem molt satisfets perquè la diputació ha entés que la modificació del projecte era el més raonable, i igualment la finançarà al cent per cent, sense que es necessite cap partida pressupostària municipal».

El regidor de Comerç, Pepe Salazar, ha volgut aclarir que l’obra no afectarà en absolut el sistema de refrigeració ni suposarà un increment en el seu consum elèctric, ja que en el seu moment es va dissenyar per tal de crear un corrent rotatori que només mantinguera la temperatura en la part baixa de l’edifici. El sobre sostre de polietilens existent es va posar no per estalviar energia en aquest sentit, sinó per tapar les canalitzacions velles i evitar despreniments, «però ara ha arribat el moment de la reforma del sostre, retirant tot el que no s’utilitze i arreglant l’estructura existent. Estic convençut que serà el millor per a la imatge del Mercat i també per a la seua seguretat i la de les persones que l’ocupen, venedors i clients», afirmava el regidor.

Està previst que les obres del sostre del Mercat Municipal comencen després de l’estiu.