Salta al contingut

Premsa

El portal web de l’Ajuntament d’Oliva s’adapta a la normativa de transparència i incorpora noves aplicacions i canvis organitzatius

La nova pàgina incorpora un apartat de transparència on es pot trobar tota la informació per matèries, l’organització departamental i la nova aplicació Oliva Oberta amb indicadors estadístics que aporten informació visual al ciutadà

En un moment de canvi, de reflexions sobre el paper que juguen les institucions públiques i el desenvolupament sostenible de les societats modernes i massivament connectades; en un moment en el qual estan canviant les regles del joc quant al funcionament i l’acció del govern, on garantir l’empoderament de la ciutadania per tal que forme part de la política municipal i puga influir en les decisions públiques és una prioritat, és imprescindible obrir el govern a la ciutadania i posar en funcionament instruments que ens ajuden a comunicar millor.

Els portals webs municipals són un reflex de l’organització administrativa de cada municipi, també en el cas d’Oliva. Per aquest motiu, la Regidoria de Modernització de l’administració, que gestiona Imma Ibiza, ha realitzat dues reestructuracions en el portal de transparència de l’ajuntament: per una part s’ha reorganitzat l’estructura del portal web municipal d’acord amb la llei de transparència i la llei de protecció de dades, i per l’altra ha implantat una aplicació que tradueix la informació més complexa en indicadors estadístics que ajuden al ciutadà, amb simplement un cop d’ull, a interpretar dades, siguen econòmiques, mediambientals o socials.

El portal municipal d’Oliva va veure la llum en desembre de 2013. Ara, després de quasi tres anys, segons explicava la regidora, «cal adaptar-se a la nova normativa de transparència aprovada per la conselleria en abril de 2015. Normativa que no ha deixat indiferent a cap administració pública i que implica un canvi organitzatiu i tecnològic, un canvi tant en els sistemes de la informació com en els sistemes informàtics. Canvis, tots ells, que ens han obligat a fer grans esforços per adaptar-nos a la dita normativa.»

Així les coses, la nova pàgina incorpora un portal de transparència on es pot trobar tota la informació per matèries: institucional/orgànica, econòmica/financera, contractual, serveis, mediambiental i urbanística. D’altra banda, s’inclou l’organització departamental, que és en realitat com està organitzat l’Ajuntament d’Oliva. I per últim s’ha incorporat la nova aplicació Oliva Oberta, on es tracten fonamentalment indicadors estadístics que aporten molta informació visual al ciutadà. Aquestes dades són bàsicament econòmiques i mediambientals.

«La transparència en la informació és un dret que tenen els ciutadans i un deure que tenen les administracions públiques. Per això, el nou repte que afrontem les administracions locals no consisteix només a donar informació a la ciutadania, sinó que a més tenim l’obligació de donar-la d’una manera comprensible i fàcil de transmetre», assenyalava Ibiza.

La regidora de Modernització s’ha mostrat satisfeta pel treball realitzat i ha remarcat que «encara ens queda molt de camí per recórrer per tal que la ciutadania puga participar de la vida política; no obstant això, esperem que el portal web municipal siga una ferramenta més per aconseguir els nostres objectius.»