Salta al contingut

Premsa

El cicle ‘Música a la Mar’ refresca l’estiu a la platja d’Oliva

A l’estiu la programació cultural no s’atura i continua amb el cicle ‘Música a la Mar’, que començarà el pròxim divendres 28 de juliol amb el guitarrista internacional Toni Cotolí

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, ha presentat la segona edició del cicle ‘Música a la Mar’, programa de concerts que acostarà la cultura a la Platja d’Oliva amb set concerts gratuïts per a tots els públics.

«El cicle ‘Música a la Mar’, que començarà el pròxim divendres, 28 de juliol, i s’estendrà fins al 18 d’agost, incorpora els tradicionals concerts d’estiu de les agrupacions musicals del poble, tot afegint nous i atractius elements que consoliden una programació al gust de tots i orientada a incorporar la cultura en la nostra vida d’estiu”, ha explicat el regidor. “Altre dels valors afegits és la ubicació dels concerts, espais emblemàtics de la Platja d’Oliva com ara l’Església del Carme o el carrer de la Mar Mediterrània», assenyalava Escrivà.

Han acompanyat el regidor delegat el president de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, Ferran Escrivà, i el president de la Colla de dolçainers i tabaleters Sarabanda, Paco Pérez. Tots dos han detallat el contingut de les actuacions musicals previstes, convidant a veïns i visitants a gaudir de la música des d’una perspectiva nova i fresca.

El guitarrista Toni Cotolí, un dels màxims referents de la música de guitarra contemporània, acompanyat de Gloria Aleza i el seu Cello, obriran la nova edició del cicle amb un concert eclèctic, que combinarà temes clàssics amb versions de Queen o Metallica, el divendres 28 de juliol, a les 21.00 h en el carrer de la Mar Mediterrània.

El cicle seguirà diumenge 30 de juliol, a les 20.00 h a l’Església del Carme, amb l’Orfeó Josep Climent de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, que oferirà un Festival Polifònic, juntament amb components de l’Orquestra Clàssica.

Continuarà el divendres 4 d’agost, a les 23.00 h al carrer de la Mar Mediterrània, amb el concert d’estiu de la banda simfònica de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, aquesta vegada amb els cantants Chris Martos i Virginia Trujillo. L’espectacle farà un tribut a músics i artistes reconeguts mundialment, a través d’un repertori que anirà des del rock dels anys 60 i 70 fins al pop dels 80, entre altres estils musicals.

Per l’Església del Carme passarà també l’Orquestra Clàssica de l’Associació Artístico-Musical. Serà diumenge dia 6 a les 20.00 h, amb el seu tradicional concert d’estiu, que enguany presenta alguna sorpresa per a la formació.

El divendres 11 d’agost a les 21.00 h, el carrer de la Mar Mediterrània s’impregnarà de l’estil fresc de Just Latin Jazz, formació liderada pel saxofonista saforenc Miquel Just. La seua música combina la llibertat d’improvisació del jazz amb l’energia dels ritmes llatins.

El segon dels concerts corals tindrà lloc el diumenge 13 d’agost, a les 20.00 h a l’Església del Carme, a càrrec de la Coral Santa Cecília, formació vocal d’Oliva dirigida per Josep Malonda, i la Coral 15 de març de Tavernes de la Valldigna.

La programació del cicle es tancarà, el divendres 18 d’agost, amb les noves incorporacions locals del cicle ‘Música a la Mar’. Es tracta de la Colla Sarabanda i el Grup de danses Raval i Vila que, conjuntament amb el Grup de danses de Daimús, oferiran un concert de ball i cant d’arrel valenciana que amenitzarà el carrer de la Mar Mediterrània a partir de les 21.00 h.

«Tot plegat, un cartell divers que pretén un doble objectiu: refrescar l’estiu al veïnat i a la població turista, i posar en valor la música del poble, sempre de manera gratuïta i a peu de carrer.»