Salta al contingut

Premsa

El guitarrista internacional Toni Cotolí obri el cicle ‘Música a la Mar’

El cicle seguirà diumenge a l’Església del Carme amb l’Orfeó Josep Climent i la històrica Rondalla d’Oliva

El guitarrista Toni Cotolí, un dels màxims referents de la música de guitarra contemporània, acompanyat en l’escenari de Gloria Aleza i el seu cello, obriran la segona edició del cicle ‘Música a la Mar’ amb un concert eclèctic, que combinarà temes clàssics amb versions de Queen o Metallica, el divendres 28 de juliol, a les 21.00 h en el carrer de la Mar Mediterrània.

Per a Cotolí, “és un luxe formar part del cicle ‘Música a la Mar’ i convertir la platja en un gran auditori en ple estiu per a gaudi dels veïns d’Oliva i els turistes que rep la ciutat en aquestes dates.”

L’espectacle oferirà un repertori variat dividit en dos blocs. El primer inclourà peces de compositors internacionals com el japonés Joe Hisaishi, autor de la banda sonora de les pel·lícules ‘La princesa Mononoke’ o ‘Mi vecino Totoro’ de Hayao Miyazaki; Acho Manzi, creador de tangos com ‘El último organito’; o el porto-riqueny Carlos Enrique González, conegut per temes tan famosos com ‘Tus contornos’.

Tot seguit, el segon bloc inclourà versions rockeres de cançons com ‘Bohemian Rhapsody’ de Queen, ‘Still loving You’ de Scorpions o ‘The Unforgiven’ de Metallica. “Aquesta és la part més explosiva del concert, on els més marxosos gaudiran amb les nostres versions de guitarra i cello de temes de rock amb els que tots hem crescut”, remarca Cotolí.

El cicle seguirà diumenge 30 de juliol, a les 20.00 h a l’Església del Carme, amb l’Orfeó Josep Climent de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, que oferirà un Festival Polifònic sota la direcció d’Enric X. Naval Llorca. En una primera part, l’Orfeó interpretarà obres clàssiques del s. XVI juntament amb el quartet de corda de l’Orquestra Clàssica; mentre que la segona meitat del concert atorgarà protagonisme als components de la històrica Rondalla d’Oliva. Secundats per l’Orfeó, els músics Paco Escrivà, Paco Frases, Federico Costa i Vicent Castellanos delectaran el públic amb temes com ‘Katiuska’ o ‘El chollo’.

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, ha convidat veïns i visitants a gaudir dels set concerts programats «per animar i refrescar l’estiu en la platja d’Oliva durant quatre setmanes, sempre de manera gratuïta i a peu de carrer.”