Salta al contingut

Premsa

Oliva instal·larà tres parcs canins, després d’una enquesta de participació ciutadana

Oliva instal·larà tres parcs canins al llarg i ample del seu territori, una iniciativa que fa molt de temps que s’està gestant i que, si tot va segons el previst, a finals d’any ja podran disfrutar d’ella els animals de companyia i els seus propietaris.

La regidora de Salut Pública, Imma Ibiza, ha declarat que la instal·lació dels parcs canins és una signatura pendent de la ciutat: «Oliva no té espais destinats específicament als animals de companyia i el que es pretén és aportar alternatives, tant a les persones propietàries de les mascotes com als mateixos animals, per tal que tinguen un lloc on fer les seues necessitats a l’aire lliure, socialitzar-se amb altres animals i tindre un espai on jugar i esplaiar-se. A més a més, esperem que les alternatives proposades tinguen la seua equivalència en un manteniment de les vies públiques més netes.»

En una primera actuació s’instal·laran tres parcs canins en el casc urbà, «però s’està estudiant la possibilitat d’ubicar-ne altres en les platges d’Oliva. Oliva té sis platges que no estan connectades entre sí i per donar un adequat servei cal estudiar bé la ubicació de les instal·lacions canines per tal que tots els ciutadans puguen gaudir d’aquestos espais sense haver de desplaçar-se amb cotxe.»

‘Decideix quina Oliva vols’ és el nom de la campanya de participació ciutadana que durarà dos mesos, agost i setembre, i on voluntaris de Vedama eixiran al carrer cada divendres, situats en una carpa ubicada entre l’Oficina de Turisme i el Mercat municipal, amb una urna i unes paperetes per qui vulga votar i triar els llocs on s’instal·laran els parcs canins.

Per poder votar s’han de complir els següents requisits:

  • Tindre 16 anys complits
  • Estar empadronat/da a Oliva
  • Les anteriors condicions s’acreditaran amb la presentació del carnet d’identitat
  • S’han de marcar 3 ubicacions entre les 9 que tindrà la papereta, i que amablement explicaran les persones voluntàries de Vedama en la campanya ‘Decideix quina Oliva vols’

En l’estand de la campanya es trobarà tota la informació sobre els llocs d’ubicació, el material que s’utilitzarà per a la construcció d’aquestos espais, les seues dimensions i el manteniment de neteja i higiene.

El recinte construït serà de 100 m2 per a cada parc i el material per construir-los està elaborat amb components reciclats, una resina elaborada amb material d’envasos lleugers, brics en la seua fase final i que una empresa emprenedora i innovadora ha utilitzat per elaborar elements de mobiliari urbà entre altres productes. A més el material no necessita manteniment, és especialment resistent a l’aigua i els canvis de temperatura i té una aparença a fusta.

Els elements a instal·lar per cada unitat són:

  • El tancat de 100 m2
  • Un arener també tancat de 3×3 m
  • Una font
  • Un banc
  • Una paperera
  • Dispensadors de bosses

La regidora Imma Ibiza també ha assenyalat que el manteniment i neteja d’aquestos espais estan inclosos en el contracte de control de plagues. «La higiene dels espais es una qüestió de salubritat, per tant és un interés prioritari que es mantinguen en bones condicions. Condicions que també dependran dels usuaris del parc, ja que les persones propietàries de les mascotes també tenen la responsabilitat de mantindre els parcs canins en condicions, tot aportant el seu granet d’arena, utilitzant adequadament les instal·lacions.»