Salta al contingut

Premsa

El pròxim 4 d’agost se celebra una nova edició del ‘Dia del Sereno’ a la platja d’Oliva

Les regidories de Joventut i Medi Ambient organitzen el pròxim divendres, 4 d’agost, una nova edició del ‘Dia del Sereno’. Aquesta activitat està dirigida al col·lectiu més jove de la nostra ciutat i està prevista una participació d’aproximadament 600 xiquets.

Enguany, com de costum, els actes tindran lloc en els voltants de la posta de la Creu Roja, a la zona d’Aigua Blanca de la platja d’Oliva.

La concentració de participants està prevista a les 20.00 h, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20.15 h. Al voltant de les 20.30 h hi haurà els tallers pràctics per decorar els fanalets.

A partir de les 21.00 h, els participants podran assajar les cançons típiques i pròpies d’aquesta tradició, i a les 21.30 h arrancarà la cercavila musical de tots els participants per diversos carrers de la platja d’Oliva, fins al carrer de la Mar Mediterrània.

«Amb aquesta activitat busquem aprofitar el temps lliure dels xiquets en la temporada d’estiu i retrobar tradicions populars a la nostra platja. A més de presentar un caràcter  lúdic, l’activitat també impulsa el treball en comú i la unió entre els pares i els xiquets que comparteixen l’elaboració conjunta dels fanalets», destaca el regidor de joventut, Àlex Salort.

L’únic requisit per participar en el ‘Dia del Sereno’ és portar una cullera i un ganivet per confeccionar el sereno. «Una vegada repartit tot el material, tots els assistents podran confeccionar el seu sereno. Es tracta d’una activitat on els xiquets, i també els pares, gaudeixen molt. Els menuts perquè aprenen a realitzar els serenos, i la gent gran perquè recorden la seua infància.»