Salta al contingut

Premsa

Vessament incontrolat a la Sèquia Mare d’Oliva

Divendres passat (dia 8 de setembre) es va rebre un avís per part d’un veí, i també per part de la Brigada d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Oliva d’un vessament en la Séquia Mare, encreuament amb el camí Vell de Dénia, d’una quantitat d’aigua considerable en estat de putrefacció molt avançat i una olor insuportable.

El tècnic municipal de l’EDAR, l’inspector d’activitats, la Policia Local, la Brigada d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Oliva, i el Seprona, han estat rastrejant tota la zona i parlant amb les diferents empreses que estan ubicades prop de la Séquia Mare, i també amb els veïns del voltant.

«Una vegada comprovada la zona, s’ha procedit a prendre mostres de les aigües per avaluar els components químics que té l’aigua putrefacta i aportar un resultat més fiable a la investigació» assenyalava la regidora de Medi ambient i del Cicle Integral de l’Aigua, Imma Ibiza.

Per altra banda s’han obert els pous del clavegueram on hi ha un alleujador d’aigües residuals i pluvials, prop de la Séquia Mare, i s’ha comprovat que el col·lector residual, que està connectat a la depuradora, ha rebut una aportació d’aigua deu vegades superior per a la qual està dimensionat, fet molt significatiu perquè determina que algú ha estat vessant al col·lector d’aigües residuals un volum d’aigua no autoritzat.

No obstant això, la investigació continua oberta i els treballs de neteja s’estan portant a bon ritme per la brigada municipal. Esperem aviat poder localitzar l’origen del vessament i prendre les mesures correctores necessàries perquè no torne a passar.