Salta al contingut

Premsa

La Generalitat i l’Ajuntament d’Oliva signen un conveni per a la regeneració urbana del casc antic i la rehabilitació de 72 habitatges

La consellera d’Habitatge i l’alcalde d’Oliva han signat un conveni de col·laboració
La inversió total prevista ascendeix a prop de 4 milions d’euros

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Oliva, David González, han signat el conveni de col·laboració per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) d’aquest municipi per a l’anualitat del 2017, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s’executen fins a 31 de desembre de 2017.

El conveni signat contempla l’aprovació de l’anualitat de 2017 amb una subvenció d’1.611.000 euros; d’aquesta quantitat, la Generalitat aportarà 376.000 euros i el Ministeri de Foment 1.235.000 euros. En 2016, es va declarar l’ARRU del casc antic d’Oliva i es va estimar el cost total de l’actuació en 3.999.000 euros, a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars.

Les actuacions per a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del casc antic d’Oliva inclouen l’edificació de 12 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus «B». Així com les obres de reurbanització necessàries i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través d’un equip tècnic. D’igual manera, s’han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 60 habitatges, amb obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat d’aquestes.

Consolidar les ciutats

Per a María José Salvador, la Generalitat està apostant «per la consolidació de les ciutats, per la recuperació i regeneració d’aquells centres històrics que per la seua antiguitat, i per haver patit l’abandó de les anteriors administracions, es troben degradats i requerisquen intervencions tant en habitatges com en els espais urbans que les circumden». «D’aquesta manera -ha dit la consellera- el que es pretén és recuperar unes zones on els veïns puguen viure amb més qualitat de vida».

A més, ha afegit Salvador, la rehabilitació i la regeneració urbana no solament són fonamentals per a renovar habitatges i recuperar espais urbans en els centres històrics, sinó que aquestes actuacions són també importants per a «reactivar l’economia local i per a ajudar als sectors productius relacionats amb la construcció com els lampistes, electricistes, fusters, pintors, etc.».

L’alcalde d’Oliva, per la seua banda, ha manifestat que la gestió de l’ARRU suposa un repte per a Oliva, atés que es tracta de la inversió més important de la història, que redundarà directament en benefici dels veïns i de la ciutat. D’aquesta manera, començarà a donar-se compliment a un dels objectius principals de l’equip de govern.

David González també ha informat que ja s’ha contractat a l’equip de l’Oficina Tècnica de Gestió, amb la qual cosa, d’ací a poc de temps, començarà tot el procés i s’avisarà a les 120 persones que han fet la presol·licitud.