Salta al contingut

Premsa

Diputació lliura a Oliva el nou parc públic de la zona del Club Nàutic

L’actuació ha tingut un cost de 51.000 euros, dels quals el 80% els ha aportat l’ens provincial i el 20% l’Ajuntament d’Oliva

Este matí, el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, ha fet entrega a l’Ajuntament d’Oliva de l’actuació de recuperació ambiental d’espais degradats en la zona de confluència entre els valls de les Fonts i de Burguera, tot just darrere del Club Nàutic. A la visita també hi han assisitit l’alcalde David González i la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

L’àrea d’actuació és de 3.020 m², repartits entre diferents usos, com ara una zona recreativa, zona d’aparcament i una recreació del cordó dunar de 100 m² on estarà representada tipus de vegetació autòctona habitual en aquestes zones.

La finalitat del projecte ha tingut diferents objectius: la recuperació ambiental i integració en el medi natural, la creació d’una zona verda i esbarjo, la integració en la trama urbana, la creació d’una zona d’estacionament compatible amb els diferents usos, l’ús quotidià, una jardineria adaptada, resistent i autòctona, una zona de jocs, i la conservació de la biodiversitat El projecte dissenyat és la prolongació paisatgística de la ruta del Vall de les Fonts. El parc es troba envoltat pel Vall de Burguera i pel Vall de les Fonts.

El cost final ha ascendit a 51.000 euros (després de la baixa en l’adjudicació), dels quals el 80% els ha aportat la Diputació de València i el 20% l’Ajuntament d’Oliva.