Salta al contingut

Premsa

Finalitza el curs formatiu adreçat a cuidadors de persones amb dependència

Aquesta setmana ha finalitzat al Centre Social Sant Francesc el curs d’acció formativa d’atenció a la dependència, adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals organitzat des del departament de Benestar Social.

Aquest curs ha constat de tretze sessions, en les quals s’intentava formar i orientar a la figura del cuidador/a no professional, tant en conceptes teòrics com pràctics per garantir una millor qualitat d’atenció a les persones en situació de dependència, a més de capacitar a aquestes persones en habilitats, valors, aptituds i actituds, ja que per a cuidar adequadament, primer s’ha de cuidar un mateix.

“Per a nosaltres és molt important seguir formant persones i, a més, motiva si s’ajuda a fer més versàtils i lliures a les persones que es troben a càrrec de persones dependents. Moltes vegades hem de fer front a situacions difícils, com ara cuidar a una persona que no es troba en la plenitud de les seues condicions; per això trobem molt útil ajudar a aquesta gent a adquirir habilitats que els faciliten la tasca. La línia a seguir és aquesta, seguint amb la formació i augmentar els recursos per tal de fer més fàcil i pràctica l’ajuda a les persnes dependents i les seues famílies” assenyalava el regidor de Benestar Social, Alejandro Salort.

Al curs han assistit persones que figuren com a cuidador no professional d’alguna persona amb situació de dependència reconeguda en qualsevol dels tres graus i que reben la prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar. En finalitzar el mateix, han rebut un certificat acreditatiu d’assistència.