Salta al contingut

Premsa

Oliva prepara un Nadal i Reis carregats d’activitats per a tots els públics

Les Regidories de Festes, de Comerç, de Joventut i de Cultura editen conjuntament un fullet amb tota la programació prevista

L’Ajuntament d’Oliva, a través de les Regidories de Festes, de Comerç, de Cultura i de Joventut, ha organitzat una completa programació d’activitats per a tots els públics per a les pròximes festes de Nadal i Reis. La programació inclou des del Mercat de Nadal (els dies 22, 23 i 24 de desembre), fins a la Cavalcada del Carter Reial (el dissabte 30) o la dels Reis (el 5 de gener).

A més, s’ha editat un tríptic conjunt perquè tots els ciutadans d’Oliva i de les poblacions veïnes tinguen tota la informació i puguen disfrutar de cada activitat.

La programació comença amb l’exposició del Col·lectiu Pinzellades que es pot veure al Museu Casa de Maians, que es podrà visitar fins al pròxim 17 de gener. I sobretot, amb les activitats del cap de setmana, amb la presentació del llibre de Chelo Peiró “Dolços valencians. 88 receptes tradicionals” el divendres a les 20.30 h al Teatre Olímpia, el contacontes en anglés a la Biblioteca Tamarit el dissabte a les 11.30 h, i el Mercat de Nadal de l’Associació de Comerciants d’Oliva ACCO del diumenge 17.

La portada és el dibuix guanyador del XX Concurs de Dibuix dels Reis Mags, de Manuel Gómez Escrivà, del 6é curs del CC Sant Josep de la Muntanya. El fullet també inclou la carta guanyadora del XXV Concurs de Redacció, d’Estela de Jesús Larios, de 4t del CEIP Lluís Vives, i la llista de tots els premiats en els certàmens que organitza la Regidoria de Joventut.

El tríptic finalitza amb el Porrat i les Calderes de Sant Antoni (del 12 al 14 de gener), que enguany inclourà un Mercat Modernista, i la conferència que “Lucía, mi pediatra” oferirà al Teatre Olímpia el mateix diumenge 14.

Ací teniu tota la programació prevista:

PROGRAMACIÓ NADAL I REIS OLIVA 2017-2018

DESEMBRE 2017

DEL DIVENDRES 8 AL DIUMENGE 17

Sala d’exposicions del Museu Casa de Maians. Exposició del Col·lectiu Pinzellades. Col·labora la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DIVENDRES 15

A les 20.30 h al Teatre Olímpia. Presentació del llibre de Chelo Peiró “Dolços valencians. 88 receptes tradicionals”, publicat per l’editorial Drassana. Organitza la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DISSABTE 16

A les 11.30 h a la Biblioteca Tamarit. Tell me a story, Christmas edition: contacontes de Nadal en anglés a càrrec de l’acadèmia Helen Doron English d’Oliva. Per a xiquets d’infantil i primària. Places limitades. Entrada gratuïta i per inscripció prèvia en qualsevol de les biblioteques, Tamarit o l’Envic. Organitza el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DIUMENGE 17
Durant tot el dia (de 10.00 a 20.00 h), Mercat de Nadal d’ACCO. A la plaça de l’Ajuntament i carrers Major i de la Constitució. Amb parades dels comerços associats, atraccions i animació infantils i música en directe. Organitzen ACCO i la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva.

DIMECRES 20

A les 18.00 h al carrer Major, enfront del Teatre Olímpia. Concert de Nadal Tubes i Cor. Organitza Conservatori Professional de Música Josep Climent d’Oliva; col·labora Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DIJOUS 21

A les 17.30 h a la Biblioteca de l’Envic. Contacontes infantil de Nadal a càrrec d’Ana Canet. Organitza el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DIVENDRES 22

A les 20.00 h a la Sala de conferències del Museu Casa de Maians. Presentació de l’última beca d’investigació Serafí de Centelles: “Pere de Centelles i el destí de la casa d’Oliva” d’Isabel Lorite. Organitzen l’Associació Cultural Centelles i Riusech, i la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DEL DIVENDRES 22 DE DESEMBRE AL DIUMENGE 14 DE GENER

Sala d’exposicions del Museu Casa de Maians. “Oliva il·lustrada”. Exposició de dibuixos i aquarel·les de l’artista oliver Bernat Moreno. Col·labora la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DEL DIVENDRES 22 AL DIUMENGE 24
Mercat temàtic de Nadal. Al passeig de Lluís Vives i de l’Alcalde Juan Sancho. Amb mercat artesà i animació de Nadal (el Pare Noel, un Betlem Vivent, granja escola, cavallets, nòria, concert de tambors…) Horari: Divendres de 17 a 24 h / Dissabte de 10 a 14 i de 17 a 24 h / Diumenge de 10 a 14 h. Organitzen les Regidories de Festes i Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva.

DISSABTE 23

A les 19.00 h al Teatre Olímpia. Concert de Nadal solidari amb la Banda Simfònica de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva. Donatiu de 5 euros a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Col·labora la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DIUMENGE 24

16.30 h, al carrer Beatriu de Centelles (enfront del Bar Evaristo), arribada del Pare Noel i repartiment de regals. Organitza l’Agrupació Musical Nostra Senyora de la Pietat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva. (Els pares que vulguen portar els regals dels xiquets ho hauran de fer abans del 23 de desembre al Bar Evaristo, i abonar 2 € per regal. +info: 96 285 33 53).

DEL DIMARTS 26 DE DESEMBRE AL DISSABTE 6 DE GENER
Fer ús de les atraccions de fira del parc de l’Estació tindrà un cost reduït d’1 €.

DIMARTS 26 DE DESEMBRE

A les 19.30 h, a l’Església del Rebollet, Concert de Nadal de l’Orquestra Clàssica d’Oliva i de l’Orfeó Josep Climent.

DIMECRES 27

A les 11.30 h a la Biblioteca Tamarit. Sessió de Bebecontes amb Eva Andújar, destinada a xiquets d’1 a 3 anys. Organitza el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DIMECRES 27

A les 12.30 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Oliva, LLIURAMENT DE PREMIS «NADAL 2017» als xiquets/es guanyadors del XXV CONCURS DE CARTES «REIS MAGS» i del XX CONCURS DE DIBUIX «REIS MAGS». Organitza el Casal Jove d’Oliva.

DISSABTE 30
Cavalcada del Carter Reial. Horari i recorregut:
10.30 h: Eixida des de la plaça de l’Ajuntament.
11.00-11.30 h: Primera parada al passeig de Gregori Maians (enfront de la Biblioteca de l’Envic).
12.00-12.30 h: Segona parada al parc de l’Estació.
13.00-13.30 h: Tercera parada al carrer de Sant Vicent.
14.00 h: Finalitza la Cavalcada del Carter Reial a la plaça l’Ajuntament.
Organitza la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

GENER 2018

DIVENDRES 5
Cavalcada de Reis. Horari i recorregut:
16.00 h: Visita prèvia de Ses Majestats els Reis d’Orient a la Residència d’ancians i entrega de regals als residents.
17.30 h: Visita de la comitiva al Convent de Santa Clara i entrega de regals a les religioses.
18.30 h: Eixida de la Cavalcada dels Reis Mags des de la Casa de la Festa i amb la participació de diverses entitats i col·lectius d’Oliva.
20.00 h: Arribada de la Cavalcada a l’Ajuntament i parlament reial.
Organitza la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

DIVENDRES 12

A les 20.00 h a la Sala de conferències del Museu Casa de Maians. Presentació del núm. 14 de la revista Cabdells. Organitzen l’Associació Cultural Centelles i Riusech, i la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.

DEL DIVENDRES 12 AL DIUMENGE 14
Porrat i Calderes de Sant Antoni. Enguany acompanyat per una Fira Modernista, amb figurants vestits d’època, exhibició de bicicletes antigues, mercat d’oficis, antiguitats, ceràmica i orfebreria, ludoteca, atraccions i tallers infantils, etc.
Organitza la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

DISSABTES DEL 13 DE GENER AL 31 DE MARÇ

De 10.00 a 14.00 h, al Casal Jove d’Oliva, CURS DE FOTOGRAFIA I RETOC DIGITAL PHOTOSHOP. En aquest curs podràs aprendre la tècnica, composició i maneig d’una càmera fotogràfica a través de les aplicacions teòriques i treballs pràctics, també aprendràs a utilitzar el programa Photoshop i les seues característiques principals. Organitza el Casal Jove d’Oliva.

DIUMENGE 14

A les 11.30 h al Teatre Olímpia. “Educar en las emociones: en las suyas y en las nuestras”. Conferència de la reconeguda pediatra Lucía Galán. Organitza la Junta de Festes de Sant Francesc. Col·laboren les Regidories de Festes i de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva.