Salta al contingut

Premsa

El dilluns 15 de gener començaran les obres de reforma del sostre del Mercat Municipal d’Oliva

L’edifici romandrà tancat al públic fins al 5 de febrer

El Regidor de Comerç, Mercat i Consum, Pepe Salazar, ha anunciat que el dilluns que ve, 15 de gener, començaran les obres del sostre del Mercat Municipal d’Oliva. Per aquest motiu, l’edifici romandrà tancat al públic des del 15 de gener fins al 5 de febrer, tot i que està previst que les obres finalitzen al mes de març.

“A partir del 5 de febrer, els operaris treballaran només de vesprada, per tal que el Mercat Municipal recupere la seua activitat comercial de matí. Estem intentant que els treballs de millora del sostre molesten el menys possible, tant als comerciants com als clients del Mercat”, explicava el regidor responsable del Mercat. Segons Pepe Salazar, “els treballs del Mercat hagueren pogut començar al mes de novembre, però comencen ara perquè no volíem destorbar la campanya comercial més forta de l’any, la de Nadal i Reis”.

El regidor ha recordat que les obres permetran recuperar el sostre original del Mercat Municipal d’Oliva: “es tracta d’una obra necessària. No estem parlant només d’una operació estètica, tot i que quedarà preciós poder vore l’estructura original de ferro i fusta, que hui està coberta per un sobre sostre. Estem parlant d’un edifici del 1949 que necessita molta obra. En els dos últims anys hem millorat part de la llanterneria, hem instal·lat aigua calenta a les parades, hem adquirit una nova màquina de neteja i hem instal·lat una alarma, hem arreglat portes i banys i també volem canviar el sol, això serà la següent gran obra. Tenim un edifici històric municipal preciós, però l’hem de mantenir, i sobretot, garantir que siga segur i que complisca tota la normativa actual de seguretat, higiene, etc. tant per als comerciants com per als clients.”

L’obra de rehabilitació del sostre costarà 70.000 euros, i la pagarà íntegrament la Diputació Provincial de València, segons es va aprovar en el plenari ordinari del passat mes de juny.

L’obra serà possible gràcies a una modificació del projecte sol·licitada per l’ajuntament i aprovada per la diputació dintre del seu Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2016. En un primer moment s’havien plantejat i aprovat dues obres diferents, de 40.000 i 30.000 euros respectivament. La primera incloïa la col·locació d’un paviment antilliscant també per a l’edifici del Mercat Municipal. I la segona, de 30.000 euros, era per a la millora i l’enjardinament exterior de l’edifici de la Casa de la Festa. Segons ha explicat el regidor responsable, «es tracta de dues obres també necessàries però no tan urgents com la del sostre del mercat, per tant hauran d’esperar un poc més. A més estem molt satisfets perquè la diputació ha entés que la modificació del projecte era el més raonable, i igualment la finançarà al cent per cent, sense que es necessite cap partida pressupostària municipal addicional».