Salta al contingut

Premsa

La 6a edició de la Fira de Minerals d’Oliva se celebra el cap de setmana del 10 i 11 de febrer

Amb activitats per a tot tipus de públic, la fira pretén motivar els més menuts perquè participen activament en la conservació de l’entorn

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Enric Escrivà, ha presentat en roda de premsa la sisena edició de la Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes, que se celebrarà els dies 10 i 11 de febrer de 2018, un any més, al Centre Polivalent de la ciutat. L’eix principal de la fira d’enguany és la sensibilització ciutadana sobre la importància de tindre un entorn net i saludable.

La fira s’estructura en quatre parts. Com és habitual, gran part de les jornades es dediquen a l’activitat comercial, ja que es rebrà quasi una vintena d’expositors nacionals i internacionals destinats a aficionats i col·leccionistes.

Durant el cap de setmana, els assistents podran conéixer l’exposició ‘La més neta del Mediterrani’, una mostra itinerant de Amigos de la Tierra, Ecologistas en acción i Retorna, entre altres organitzacions, que dóna a conéixer el problema de l’abandonament de residus al nostre territori i proposa les solucions per acabar amb aquesta realitat i convertir la Comunitat Valenciana en la regió més neta del Mediterrani.

Com cada any, s’han preparat tallers pràctics per al públic infantil i juvenil: ‘El pin de les solucions’, ‘La titella més neta’, i un mural participatiu. Incorporem també el joc amb el ‘Trencaclosques de la Mediterrània’, ‘Pesca el residu’ i ‘On va cada deixalla?’. Aquestes activitats gratuïtes seran d’11.00 a 13.30 i de 17.00 a 20.00 h (diumenge només de matí).

El seguit d’activitats es completa amb la projecció de curtmetratges documentals al voltant de la temàtica expositiva i didàctica. A més, els assistents podran participar en un sorteig i guanyar algun dels minerals de la fira.

Escrivà ha remarcat que “la Fira de Minerals d’Oliva és ja una part clau i referent del sector, tant pels expositors que vindran, com per l’aposta per la divulgació del coneixement i la sensibilització mediambiental d’una manera atractiva”.

“És una proposta transversal que reuneix més de 5.000 persones i que abraça l’educació i el medi ambient i els presenta en format d’oci alternatiu per a tota la família”, ha afegit el regidort. De fet, els primers a visitar la fira seran els alumnes de 6é de Primària de les escoles de la localitat, el dia 9, amb una visita guiada i la realització d’un mural creatiu amb materials reciclats i reutilitzats.

La fira s’organitza amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, el Consorci per a la gestió de residus, la Societat Valenciana de Mineralogia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

L’horari serà de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 21.00 h, mentre que diumenge dia 11, la fira tancarà les portes a les 20.00.