Salta al contingut

Premsa

Reconeixements dels premis extraordinaris al rendiment acadèmic d’educació primària i secundària i a investigadors

Catorze alumnes d’Oliva van ser distingits amb el premi extraordinari al rendiment acadèmic del curs 2016-2017 que atorga la Conselleria d’Educació, i també es va reconéixer a dos professionals d’Oliva que han estat guardonats en 2017 amb reputats premis d’investigació

El dissabte 17 de febrer, a les 12 h, en el Centre Polivalent, es va dur a terme un acte públic de reconeixement als alumnes olivers que han estat guardonats amb el premi extraordinari al rendiment acadèmic per les notes obtingudes durant el curs 2016-2017.

Enguany, des de la Regidoria d’Educació, que dirigeix Yolanda Pastor, es va celebrar la tercera edició de l’acte de reconeixement públic a aquests alumnes, i el Centre Polivalent es va omplir de pares, mares  i familiars orgullosos. Des de la Regidoria d’Educació es considera molt important aquest acte, perquè a més del diploma i distinció que des de la Conselleria se’ls atorga, d’acord amb el seu excel·lent expedient acadèmic, aquest reconeixement públic pretén reforçar i mostrar la implicació de l’Ajuntament d’Oliva de potenciar l’esforç i el mèrit acadèmic, així com remarcar, i valorar, la tasca dels mestres i professors dels centres educatius de la nostra localitat.

A més dels alumnes d’Educació Primària i Secundària, també es va fer un reconeixement al doctor Luís Sendra Gisbert, investigador del grup de Farmacogenètica de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe, que el passat mes d’octubre va rebre el premi internacional ALTA, pel seu treball sobre la teràpia genètica en el tractament del dèficit alfa-1 antitripsina (DAAT), i a Begoña Fuster Escrivà, infermera resident de l’Hospital General Universitari especialitzada en microbiologia i parasitologia, que ha estat guardonada amb el premi Dr. López Trigo per la seua tasca d’investigació sobre la caracterització de ceps de Klebsiella pneumoniae resistents a carbapenémicos aïllats en el CHGUV.

Així doncs, l’alcalde d’Oliva, David González, i la regidora d’Educació, Yolanda Pastor, van presidir l’acte de reconeixement a aquests catorze excel·lents alumnes de la nostra localitat i als dos investigadors que, sens dubte, són un orgull per a la ciutadania d’Oliva i una inspiració i motivació per als joves estudiants.

Els alumnes als quals se’ls va fer el reconeixement són: Fernando Tarrazó Garcia, del CEIP Alfadalí; Dominique de Guzmán Parra Ibiza, Lucía Pérez Canet, i Arantxa Muñoz Morales del CEIP La Carrasca; Mar Sastre Santonja, Sònia Caudeli Just, i Carla Garrido Faus del CEIP V. Desemparats; Pablo Nan Yus Rallo i Nuria Pérez Vidal del Centre San José de la Montaña; Elena Femenia Miñana, i Cristina Adreea Sanduc del Centre El Rebollet; i Cristina Díaz Ortega, Maria Mayol Salamero, i Sonia Ruzafa Moncho de l’IES Gregori Maians.

Als xiquets guardonats i als investigadors se’ls va fer entrega d’un llibre i, Luís Sendra va oferir una breu explicació del que consistia el treball pel qual ha estat premiat, i tot l’esforç i hores de dedicació que ha suposat. Es va haver de disculpar l’absència de Begoña Fuster, qui no va poder assistir per motius d’agenda.

Yolanda Pastor ha reiterat el seu compromís amb l’educació “que és el pilar fonamental del progrés i punt de partida perquè les persones puguem desenvolupar-nos com a professionals competents i que és un deure de les institucions fer costat i fomentar l’educació”. També va agrair “als pares i als iaios per l’esforç de col·laboració en aquesta tasca, als centres educatius amb el seu professorat i l’ajuda desinteressada dels membres de l’AMPA per treballar per aconseguir que els nostres fills cresquen preparats front als reptes que se’ls presentaran en la vida adulta.”